Въпреки че е известно, че кучетата са месоядни, проучване на

...
Въпреки че е известно, че кучетата са месоядни, проучване на
Коментари Харесай

Кучетата вегани са по-здрави

Въпреки че е известно, че кучетата са месоядни, изследване на австралийски и английски учени демонстрира, че в случай че са на веганска храна, може да са малко по-здрави.

Изследователи от университета в Уинчестър са открили, че в случай че четириногите не ядат скотски артикули или останки, те нормално имат по-малко здравословни проблеми. Заключенията се основават на данни, предоставени от притежатели на животни.

Собствениците на веганската група оповестяват за по-малко случаи на затлъстяване, храносмилателни проблеми, артрит и проблеми с очите и ушите. Като цяло 70% от притежателите правят оценка своя веган домакински любим като " здрав " спрямо 55% от хората, чиито домашни любимци са яли стандартна храна.

Все отново кучетата се нуждаят от доста протеини, а това е по-лесно да се реализира с източници на месо. Веган храните би трябвало да бъдат деликатно създадени, с цел да се реализира тази цел.

Проучването, финансирано от Организацията за информираност за храните ProVeg International, включва повече от 2500 притежатели на кучета. Повечето от тях – 54%, хранят кучето си с стандартни храни на месна основа. Една трета оповестяват, че те ядат сурово месо, а 13% слагат домашните си любимци на веганска диета. Като цяло половината от интервюираните в групата на стандартните храни споделят, че кучето им има здравословен проблем, спрямо 43% от тези, които ядат сурово месо и 36% във веганската група.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР