Въпреки че е една от най-популярните актриси на нашето време,

...
Въпреки че е една от най-популярните актриси на нашето време,
Коментари Харесай

Жена със знание е нещо, което много плаши статуквото - ХЕЛЪН МИРЪН

Въпреки че е една от най-популярните актриси на нашето време, Хелън Мирън е всичко друго, само че не и арогантна и надута.

Да, сигурно й харесва да печели награди, само че това е тъй като крепко се е потрудила за тях. С награди като Оскар, Еми, Бафта, Златен глобус тя сигурно заслужава да се гордее с всичко, което е постигнала в живота си.

Мирън е видяла и научила доста, което я прави прелестен модел за подражателство. И с цел да ви покажем това, ви предлагаме някои от нейните най-интересни мисли.

Аз съм подобен вид човек, който се облича от магазин за втора ръка, само че отваря бутилка шампанско.

Мисля, че всяка жена в нашата просвета е феминистка. Може би отхвърлят да се заявяват като такива, само че в случай че се върнете 40 години обратно и попитате някоя жена „ Дали това е светът, в който би желала да живееш? “, тя би ви споделила „ Не “. 

Жена със познание е нещо, което доста плаши статуквото.

Най-трудният интервал в живота са 20-те години. Това е огромна щета, тъй като тогава физически сте най-красиви и имате най-хубавата кондиция. Но това също е интервалът, когато имате най – малко самочувствие и непрекъснато се съмнявате в себе си. Страшно е, когато не знаеш какво ще се случи.

Моите 40 години бяха положителни. 50-те лъскави. 60-те фантастични, а 70-те са пъклен феноменални. 

На всяка възраст, която човек доближава, той придобива знания, нужни му, с цел да я понесе и да й се любува.

Всички сме идиоти, когато сме млади. Смятаме, че не сме, само че в действителност сме такива. И такива би трябвало да бъдем.

Сега, когато съм на 70, бих посъветвала младите да споделят по-често „ Не! “.

Да бъдеш мощен е доста по-интересно от това да бъдеш хубав.

Понякога голотата е секси. Понякога не е. Понякога да бъдеш облечен е по-секси, в сравнение с да бъдеш гол.

Бих умъртвила за такива крайници, като на Камерън Диас. Моята кариера и краката на Камерън – ето образец за идеално комбиниране.

Вие пишете вашата житейска история от избора, който вършиме.

Номерът в живота е да се научим по какъв начин да се оправим с него.

Стилът няма период на валидност.

Търпението може да е хубаво, само че не наложително. Понякога не е толкоз неприятно да бъдете нетърпеливи.

Би било неверно да си мислиш, че постоянно си прав, идеален и брилянтен. Самоувереността е нещо, което те кара да се опитваш да подобриш себе си.

Колкото можеш по-често се удивлявайте от някого. Главно от себе си.

Чувствителността е форма на просветеност. Няма смисъл да се опитваме да го разбираем на тези, на които им липсва.

Не може да контролирате по какъв начин другите ви виждат или мислят за вас. 

Искам да бъда запомнена като работлив човек и подобен, който най-малко не е сторил щета. И сигурно като необикновен актьор, защото това е моята мотивираща мощ. А също по този начин като благ човек, въпреки че съм сигурна, че доста хора не мислят, че съм такава.

Страхът може да бъде една от най-разрушителните страсти. Разбира се, значимо е, че страхът от време на време те стопира да правиш глупави неща. Но това също може да ви попречи да вършиме креативен или вълнуващи, или пробни неща. Може да замъгли преценката ви за другите. Контролът и разбирането на нашите персонални страхове е едно от най-важните инициативи на нашия живот.

Не имам вяра, че в случай че правиш положително, хубави неща ще ти се случват. Всичко е изцяло инцидентно и случайно. Понякога неприятни неща се случват на положителни хора, а различен пък положителни неща на неприятни хора. Но най-малко, в случай че се опитваш да правиш положителни неща, тогава прекарваш времето си, правейки нещо, което си коства.

Не знам нито един добър метод за ликвидиране на времето. Да убиваш време – това е закононарушение.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР