Въпреки че е бизнесмен, чиито приходи се измерват с милиони

...
Въпреки че е бизнесмен, чиито приходи се измерват с милиони
Коментари Харесай

Павел Грудинин - комунистът милионер, който иска да стане президент на Русия

Въпреки че е предприемач, чиито доходи се мерят с милиони долари, Павел Грудинин е претендентът на Комунистическата партия на Руската федерация за президентските избори на 18 март.

Наричан " царя на ягодите ", 57-годишният Грудинин е шеф на Совхоз " Ленин " - селско стопанство за плодове и млечни артикули, ситуирано на сложен терен в предградие на Москва.

Обявяването на кандидатурата на този постоянно ухилен мъж с буйна прошарена коса и мустаци провокира изненада. Издигането му придаде по-младежки образ на организация, която след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики беше представлявана от 73-годишния Генадий Зюганов, който при ръководството на Владимир Путин ставаше все по-малко сериозен към властта.

Според изследванията Павел Грудинин има към 7 на 100 поддръжка, което го слага на второ място измежду осемте претенденти, само че доста надалеч от водача на Кремъл (с над 70 на сто).

На хартия Грудинин има всички качества на комунистически претендент: той управлява остаряло стопанство от руско време и възхвалява Сталин, с който има лека физическа аналогия.

Парадоксалното е, че Павел Грудинин не е член на компартията и в предишното е подлагал на критика нейните канони.
Натрупал е по-голямата част от благосъстоянието си от даването чартърен и продажбата на скъпи терени в покрайнините на Москва на хипермаркети.

Миналата година неговото дружество разгласи оборот от към 4 милиарда рубли (57 милиона евро). През последните шест години е оповестил доходи от 157 милиона рубли (2,2 милиона евро).

" Не е толкоз зле ", похвали се той на неотдавнашна конференция.

Някои наблюдаващи считат президентската му кандидатура за маневра на властта, с цел да се насърчи изборната интензивност - несигурна поради предвидимия резултат - без обаче да съставлява действителна опасност за Путин.
Макар че не се колебае да подлага на критика някои политики на държавното управление, Грудинин в никакъв случай не атакува персонално съветския президент. " Това е конфликт на идеологии, не на персони ", изяснява той.

В предишното той обществено е подкрепял Путин и даже е бил член на главната прокремълска партия " Единна Русия ".

" Капиталист "

Историческият водач на компартията Генадий Зюганов похвали новия претендент за използването на социалистически правила в своето дружество, в което има детска градина за децата на служащите, а заплатите са над междинната.
Совхоз " Ленин ", който е " територия на обществения оптимизъм ", съгласно Зюганов, е огромен колкото цялостен квартал. В него се влиза през портал, декориран с изображения на ягоди.



Основан през 1918 година като витрина на руското земеделие, през 1995 година совхозът беше приватизиран и отпред на него застана Павел Грудинин.

Днес той декларира, че е модернизирал бившето държавно земеделско стопанство, да вземем за пример посредством механизирано доене на кравите (така е в текста на Агенция Франс Прес. Всъщност Грудинин вкарва роботизирано доене - б.ред.), като е вложил част от облагите в услуги за служащите, които са много по-добри, в сравнение с предлаганите от страната.

В учебното заведение на стопанството си, намерено предходната година, децата учат компютърно моделиране и история на Древна Гърция, а в детската градина има цяла стая с конструктори " Лего ".

Павел Грудинин може и да е " капиталист ", само че методът, по който се отнася към служащите си, се приема добре от комунистическите гласоподаватели, изяснява политическият анализатор Константин Калачов.

" Под напън "

Изненадващата му кандидатура провокира нов интерес към комунистическата партия и в известната прокремълска преса се появиха враждебни публикации, поставящи под подозрение честността му поради изказвания за негови банкови сметки в чужбина.

Нарастването на известността на комунистическия претендент " провокира боязън и слисване " в предизборния екип на президента, съгласно комунистическия народен представител Валерий Рашкин. " Те към този момент пробват да го омърсят ", споделя той.

От своя страна Павел Грудинин се оплаква от визити на данъчни инспектори и лимитираното ефирно време, заявявайки, че е " под непрестанен напън ".

Според Калачов в Кремъл няма единогласие какъв метод да се схване към Грудинин.

" От една страна се нуждаят от добра изборна интензивност. От друга, би трябвало да го смажат, в случай че лишава електорат от Путин ", изяснява анализаторът.

Според него, Грудинин би могъл да се задоволи с пост на губернатор на Московска област и за тази цел би трябвало да не получи повече от 15 на 100 на изборите на 18 март.

/БТА/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР