Въпреки че два пъти игра в групите на Шампионска лига

...
Въпреки че два пъти игра в групите на Шампионска лига
Коментари Харесай

Още един разгром за Лудогорец в Лига Европа

Въпреки че два пъти игра в групите на Шампионска лига и два пъти стигна до елиминациите в Лига Европа, наподобява, че Лудогорец се любува на най-хубавия си футбол по терените на Стария континент под управлението на Станислав Генчев. Нямаше и помен от неуверената игра на " орлите " против Ференцварош преди 2 месеца, откакто българският първенец разгроми унгарския отличник с 3:0 на " Групама Арена ". 
37 секунди бяха нужни на гостите да открият резултата, откакто Недялков даде прословут пас на Лукоки, а крилото съумя да преодолее направилия прелестен мач Дибож, който даже закачи топката при изстреля. В 40` пък се случи безспорният миг №1 на мача, когато от 30 метра Рафаел Форстър прати заплашителен снаряд и едвам не скъса мрежата на вратата, отбелязвайки хубав гол за 2:0. 
Срещата обаче не мина и без проблеми за Лудогорец. В края на първото полувреме Драгош Григоре беше изпъден за втори жълт картон, а при започване на вторите 45 минути Ференцварош имаше две обстановки за гол. В 64` обаче всичко завърши, когато Вандерсон центрира от корнер, а Форстър се извиси над всички и с 2-ия си гол подпечата триумфа на българския първенец. 
Лудогорец надигра тотално своя конкурент и зае безапелационно лидерската позиция в група А на Лига Европа. С цялостен актив от точки и 8:1 голова разлика " орлите " изпреварват Еспаньол, който е с 4 точки и довечера завоюва против ЦСКА в Москва. 
Най-успешният български отбор в последното десетилетие - Лудогорец , излиза за борбата си против Ференцварош от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа с концепцията за възмездие. Унгарците, които са домакини в днешната среща, стопираха рано-рано стремежа на " орлите " към Шампионска лига, само че ориста отреди двата тима още веднъж да премерят сили, въпреки и в по-малкия от двата европейски клубни шампионата. Още детайлности за Ференцварош - Лудогорец четете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР