Въпреки, че до представянето на първите GeForce RTX графични карти

...
Въпреки, че до представянето на първите GeForce RTX графични карти
Коментари Харесай

В Мрежата се появиха официалните тестове на графичните карти GeForce RTX 2080 и RTX 2080 Ti

Въпреки, че до представянето на първите GeForce RTX графични карти остава по-малко от седмица, корпорацията Nvidia с всички сили се пробва да предотврати появяването в Мрежата на резултатите от игровите проби. Например, през вчерашния ден бяха изпратени съвместимите с устройствата графични драйвери. Разбира се, дружно с тях Nvidia също по този начин изпрати и така наречен „ръководство за рецензенти“ (Reviewer’s Guide), в който апропо са дадени резултатите от извършените от експертите на компанията проби на графичните карти GeForce RTX 2080 и RTX 2080 Ti.


За премерване на продуктивността на новите графични карти, чиновниците на Nvidia са употребявали стенд, състоящ се от дънната платка ASUS ROG Rampage VI Apex, процесора Intel Core i7-7900X (10 ядра/20 потока, 3,3/4,3 Ghz) и 16 гигабайта оперативна DDR4 памет, произвеждане на Corsair. В качеството на операционна система е употребен Windows 10 (v1803) и набор от графични драйвери, носещи показателя 411.38.



Всички проби са извършени при резолюция 3840 x 2160 пиксела (с изключение на VRMark Cyan Room), а в вариантите на игрите са били определени оптималните настройки на качеството на графиките.



Като цяло, даже и без набор от технологии, графичните карти GeForce RTX 2080 и RTX 2080 Ti се оказват съвсем на половината (съответно 46% и 45%) по-бързи от директните си аналози от предходното потомство. Оправдава ли това нарастване на скоростта много внушителната цена на новите артикули към момента следва да разберем от самостоятелните проби. Подчертаваме, че посочените резултати са от лабораторните условия и показанията в другите проби сигурно ще се разграничават.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР