Въпреки че днес са едни от най-разпознаваемите имена в Холивуд

...
Въпреки че днес са едни от най-разпознаваемите имена в Холивуд
Коментари Харесай

От просяк в принц: 6 известни личности, които някога са нямали нищо, а днес са милионери

Въпреки че през днешния ден са едни от най-разпознаваемите имена в Холивуд или в Силициевата котловина, а и отвън тях, тези милионери и милиардери не постоянно са живели по този начин пищно. От Business Insider описват техните вдъхновяващи истории, за това по какъв начин в миналото са тръгнали от нищото, а през днешния ден са същински звезди в региона си.

Роман Абрамович остава сирак като доста дребен
 Снимка 434813
Абрамович остава сирак като доста дребен и е отгледан от чичо си. Като юноша той напуща колежа, с цел да стане бизнесмен. Днес Абрамович държи дялове, изчислявани на милиарди долари, в фирмите Evraz, Norilsk Nickel, а също по този начин е притежател на английския футболен клуб Челси.

Франсоа Пино бил подиграван в учебно заведение за това, че бил безпаричен
 Снимка 515115
Източник:

През 1947 година французинът Франсоа Пино напуща учебно заведение по лично предпочитание, защото съучениците му се подигравали с него за това, че идва от оскъдно семейство. След това той става част от бизнеса на родителите си за търговия с дървен материал. Днес той стои зад една от най-големите групи в промишлеността с първокласни артикули PPR, ръководеща марки, като Gucci Stella McCartney. А също по този начин е и един от най-богатите европейци с 47 милиарда $.

Родителите емигранти на Стив Джобс не можели да го поддържат финансово
 Снимка 301519
Източник:

Родителите на един от най-блестящите мозъци на нашето време - Стив Джобс, са емигранти от работническата класа. Те не можели да поддържат финансово сина си в неговите първи бизнес инициативи. Стив Джобс, от своя страна, напуща колежа си след първия учебен срок и стартира да работи. Скоро по-късно основава първият артикул на Apple дружно със Стив Возняк. Джобс става милионер на 23-годишна възраст, на 25 години към този момент има активи за над 100 милиона $.

Холи Бери спяла в общежитие за бездомни
 Снимка 410386
Източник:

Години преди Бери да завоюва Оскар, тя е живяла за известно време в общежитие за настаняване на бездомни хора. В началото на своята кариера тя била принудена да се оправя с доста лимитирани средства и това била добра опция, с цел да има покрив над главата си. Днес Бери има благосъстояние сред 70 и 80 милиона $.

Семейството на Сара Джесика Паркър не можело да заплаща тока си
 Снимка 316542
Източник:

Сара е родена в дребното градче Нелсънвил в Охайо. Семейството ѝ било оскъдно и рядко имало опция да купува дарове за рождените дни на всичките си девет деца или да чества празници. Самата тя си спомня за моменти, в които родителите ѝ даже не можели да заплащат сметките си за електричество или телефон.

Ед Шийрън бил изхвърлен от учебно заведение и спял на спирките на лондонското метро
 Снимка 491867
Източник:

Едно от най-известните имена в музиката стартира кариерата си мъчно в Лондон. Там постоянно той е заставен да спи на скамейка в някоя метростанции. За известно време живее и в общежитие за бездомни хора, където среща пристрастената към опиатите продажница Ейнджър. За нея написа песента " The A Team ", която по-късно се трансформира в първия му огромен шлагер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР