Въпреки че десктоп процесорите Ryzen излязоха наскоро, AMD планира производството

...
Въпреки че десктоп процесорите Ryzen излязоха наскоро, AMD планира производството
Коментари Харесай

Нова пътна карта на AMD показва кога ще излязат процесорите Ryzen II

Въпреки че десктоп процесорите Ryzen излязоха неотдавна, AMD възнамерява производството на техните наследници.
В уеб-пространството бе оповестена нова пътна карта, в която чиповете Ryzen от второ потомство са известни с кодовото име Pinnacle Ridge и би трябвало да излязат през месец февруари 2018 година.



Според събраната към сегашен ден информация, процесорите Ryzen II ще се създават посредством 12 нанометров софтуерен FinFET развой в заводите на GlobalFoundries. В магазините първи ще излязат чиповете Ryzen 7, а през месец март AMD има намерение да стартира продажбите на Ryzen 5 и Ryzen 3. Това ще бъдат AM4 чипове, съвместими с дънните платки, основани на чипсетите AMD 3хх. Но дружно с новите процесори ще излязат и нови дъна с чипсети AMD 4хх.

Отделен слайд демонстрира главните механически характерности на десктоп процесорите AMD Ryzen 7 2000. Появиха се отзиви, че този слайд е подправен и не трябва да му се има доверие.



Но съгласно тази информация, новите чипове ще бъдат управлявани от 12-ядрени процесори с много по-високи честоти, Така да вземем за пример, флагманският Ryzen 7 2800X ще работи с тактова периодичност 4,6-5,1 GHz. Важно е, че увеличеният брой ядра няма да окаже въздействие върху цената на новите процесори и тя ще бъде същата, като на сегашните 8-ядрени решения.

Предварителните поръчки на Ryzen II ще стартират да се одобряват на 16 януари, а формалният анонс е плануван за 1-ви февруари. Очаква се да бъдат показани на CES 2018.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР