Въпреки че дебатите продължават вече два дни и бяха направени

...
Въпреки че дебатите продължават вече два дни и бяха направени
Коментари Харесай

Мъката продължава: Втори ден парламентът не можа да избере председател

Въпреки че дебатите не престават към този момент два дни и бяха направени някои отстъпки, народните представители от 48-ото Народно заседание още веднъж не съумяха да изберат своя ръководител. ГЕРБ и " Продължаваме промяната " изтеглиха претендентите си, само че те отхвърлиха да дадат задоволителна поддръжка на Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Временно изпълняващият длъжността ръководител Вежди Рашидов даде отмора до 10.00 ч. в петък. Той към момента не може да закрие първото съвещание, защото няма да има кой да го открие след това.

Вигенин бе подсилен единствено от Българска социалистическа партия и продължаваме смяната, а Цонев – от Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Представителите на " Български напредък " напускаха залата при гласуването. Стефан Янев съобщи, че са напуснали, защото държат да има единствено една кандидатура.

След днешното гласоподаване представители на партиите обявиха пред публицисти, че има вяра реализиране на консенсус, макар че на този стадий изобщо не наподобява по този начин.

След няколко председателски съвета водачите на парламентарните групи не съумяха да се обединят към концепцията на " Демократична България " да бъде избран за " длъжностен " ръководител най-възрастният народен представител – в тази ситуация Вежди Рашидов. Не можаха да се обединят и към някакви други критерии, тъй че да се изведе фигура, която да бъде подкрепена от болшинството от народните представители.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР