Въпреки че бяхме свидетели на приличен край на второто тримесечие

...
Въпреки че бяхме свидетели на приличен край на второто тримесечие
Коментари Харесай

Отново рязък спад в индустриалното производство на еврозоната

Въпреки че бяхме очевидци на порядъчен завършек на второто тримесечие на годината във връзка с производството в еврозоната, новите данни, оповестени в европейските медии, удостоверяват, че промишленото произвеждане през юли в най-хубавия случай е било непроменено и е евентуално да намалее.

Производството на финансови артикули отбелязва огромен спад, като това на дълготрайни потребителски артикули също е намаляло. Същото важи и за междинните артикули. Производството на нетрайни потребителски артикули отчасти обръща огромния спад, следен през юни.
 Fitch: Еврозоната евентуално ще навлезе в криза през второто полугодие
Fitch: Еврозоната евентуално ще навлезе в криза през второто полугодие

Основна причина за това са високите цени на газа

По-големите страни като Германия, Испания и Франция регистрират забележителен спад на производството през юли. Италия и Нидерландия означават непретенциозно усъвършенстване при започване на третото тримесечие, само че то е едвам доловимо.

За идващите месеци вероятностите остават релативно мрачни, настояват специалистите. Енергийната рецесия стартира да води до съкращения на производството в еврозоната за най-интензивните производители на газ, остават и проблемите с веригата за доставки.

Търсенето на артикули също отслабва. Бизнесът в Европа към този момент заяви, че новите поръчки са се забавили още веднъж през август, което значи, че неналичията се усилват, а насъбраната работа понижава.

За жал, всичко това допуска скромни индустриални упования за втората половина на годината.
 Германия отстъпи водачеството в износа на индустриално съоръжение
Германия отстъпи водачеството в износа на индустриално съоръжение

Китай създава такава продукция колкото Съединени американски щати, Германия, Япония и Италия, взети заедно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР