Въпреки че броят на туристите в Европа все още не

...
Въпреки че броят на туристите в Европа все още не
Коментари Харесай

Страхотни новини за туризма

Въпреки че броят на туристите в Европа към момента не е достигнал предпандемичните равнища, европейските страни от региона на Средиземноморието означават края на един сполучлив сезон, а високата инфлация в този случай е с позитивен знак, защото съществено е повишила приходите на бранша, написа Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Положителната наклонност в бранша е изключително значима за мощно задлъжнелите стопански системи в района, до момента в който те се борят със скока в цените на силата, който визира както потребителите, по този начин и бизнеса.

Миналата седмица Испания разгласи, че през август през интернационалните ѝ летища са минали близо 9 милиона пасажери, или 87 на 100 от броя на пристигналите в страната през същия месец на 2019 година Благодарение на покачването на цените обаче туристите през месеца са похарчили 11,26 милиарда евро, близо два пъти повече на годишна основа и напълно малко под равнищата от август 2019 година

Испания чака приходите от туризъм през годината да доближат 151 милиарда евро, което е 98 на 100 от цената през предпандемимчната 2019 година, когато те възлизаха да 154 милиарда евро, по данни на " Екселтур " (Exceltur) - асоциация, сплотяваща огромни хотелски вериги, туристически организации, туроператори и самолетни компании.

В прилежаща Португалия броят на туристите през юли надвиши предпандемичнините нива за пръв път от анулацията на коронавирус рестриктивните мерки, сочат данни на Националния статистически институт (INE). През месеца в страната са регистрирани 1,8 милиона гости. Възстановяването на бранша, съчетано с въздействието на инфлацията, е асъдействало за скок от 21,6 на 100 на данъчните доходи до 5 милиарда евро.

Италианската туристическа лоби група " Асотуризмо " (Assoturismo) пресмята, че в интервала юни-август 49 милиона туристи са прекарали най-малко една вечер в хотел на Апенините, което въпреки всичко е с 6,9 на 100 по-малко от 2019 година

Данни на Асоциацията на туристическата промишленост " Федертуризмо " (Federturismo) удостоверяват тази наклонност - приходите от задгранични туристи за интервала съвсем са се върнали на предпандемичните нива и са едвам с 0,9 на 100 под тези от 2019 година

Гръцкото финансово министерство чака приходите от туризъм през актуалната година да бъдат към 18 милиарда евро, с което да надвишават записания през 2019 година връх. Нетните доходи в бюджета за първите осем месеца на година възлизат на 39 милиарда евро, което е с 5,6 милиарда над заложената цел, най-много с помощта на по-високите доходи от туризма и от Данък добавена стойност. По-голямата част от тези преходи ще отидат за енергийни дотации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР