Въпреки че беше пусната преди повече от три години и

...
Въпреки че беше пусната преди повече от три години и
Коментари Харесай

Nvidia с важни новини за хората, които биха искали да си купят RTX 3060

Въпреки че беше пусната преди повече от три години и беше наследена от серията RTX 40, Nvidia продължи да дава някои актуализации на графичните карти от серията GeForce RTX 30. Този път Nvidia изиска от производителите и търговците на дребно да създадат още една смяна в RTX 3060.

Според Board Channels, китайски източник на продуктова информация, Nvidia възнамерява да продължи да популяризира RTX 3060 най-малко в първите три месеца на 2024. Доставките може да спрат от второто тримесечие.

Решението ще зависи от интереса на производителите да продължат продажбите на RTX 3060.

Nvidia изиска тези нови доставки да бъдат на цена под 2 хиляди юана. Това е еднакво на почти $280 или 500 лв..  Стратегията има за цел да поддържа конкурентната цена на RTX 3060 по отношение на малко по-мощните съперници на AMD – Radeon RX 6700 XT и Radeon RX 6750 GRE.

Миналата година Nvidia направи много странна актуализация на графичната карта.

Преиздаде я с понижен потенциал на паметта. Тази смяна беше необикновена. Компанията понижи потенциала от 12 GB на 8 GB, привеждайки го в сходство с малко по-мощния RTX 3060 Ti. В ера, в която игрите от ден на ден изискват повече памет, това решение изглеждаше контраинтуитивно за потребителите. Особено откакто цената остана на първичното равнище.

Все отново е карта, която скоро ще стане на три години, а към момента не е поевтиняла сензитивно.

Независимо дали става въпрос за истинския модел с 12 GB или версията с 8 GB, цените нормално се движат към плануваната целесъобразна цена от $330 (около 600 лева). 

През последните месеци обаче картите започнаха да падат под $300 (около 540 лева).

Обикновено Nvidia стартира последователно да отстранява карти от предходно потомство към година след стартирането на нови. С RTX 4060, пуснат през юни 2023 година, известността на RTX 3060 може да е краткотрайна. Като се има поради новото търсене на чипове за ИИ.

Междувременно, в отговор на настояванията на Nvidia, извънредният за Азия производител на графични карти Onda към този момент отрази измененията.

Техният най-нов модел RTX 3060, RTX 3060 Aegis 12GD6-B V2, беше пуснат на цена от 1899 юана (приблизително $268 или 480 лева). Остава да забележим дали и по кое време останалите производителите ще поправят цената. Ще следим и по какъв начин българския пазар ще отрази смяната в международната ценова политика за картата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР