Въпреки че Белият дом не беше за грабване - това

...
Въпреки че Белият дом не беше за грабване - това
Коментари Харесай

Денят на изборите в САЩ през 2023 г.: Три неща за вкъщи, след като американците гласуваха

Въпреки че Белият дом не беше за грабване - това идва идната година - въпреки всичко беше огромна нощ за политиката на Съединени американски щати във вторник.

Гласоподавателите в някои щати отидоха до урните, с цел да решат своя губернатор и кой да управлява техния законодателен орган, до момента в който други обмисляха промени в правата на аборт. < /p>

Бюлетините се броят и резултатите към момента идват, само че ето част от това, което научихме до момента.

1) Абортът остава главен проблем

Гласоподавателите в Охайо поддържаха корекция в конституцията на щата, която ще подсигурява правото на аборт.

Гласуването беше обсъждано като лакмусов тест за това дали правата на абортите ще продължат да бъдат печеливша тематика за изборите следващата година.

За подтекст, общонационалното право на аборт беше анулирано от Върховния съд предходната година. И от това, което видяхме до момента, наподобява, че въпросът към момента подтиква гласоподавателите.

Само погледнете Вирджиния, където абортите изиграха значима роля в акцията и диалози преди вторник вечерта.

Предвижда се демократите да запазят слаб надзор над щатския Сенат, което значи, че партията може да продължи да блокира проекта на републиканския губернатор Глен Йънгкин за преследвайте по-строги ограничавания за абортите.

2) A Демократът може да завоюва в страната на Тръмп

Кентъки поддържа Доналд Тръмп за президент с огромна преднина през 2020 година и демократите рядко печелят тук в целия щат.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Но губернаторът Анди Бешир се преизбра против републиканския противник Даниел Камерън.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР