Въпреки че България е страна, в която сравнително голям процент

...
Въпреки че България е страна, в която сравнително голям процент
Коментари Харесай

Не е вярно, че сме с най-много собствени жилища в Европа, ето кой води класацията

Въпреки че България е страна, в която относително огромен % от хората имат лично жилище, в Европа има цели 6 страни, в които този % е по-висок. Най-много - 93,1% от популацията, има лично жилище в Румъния, следвана от Словакия, Хърватия, Унгария, Литва и Полша. В България 84,3% от хората живеят в жилище, на което са притежатели, излиза наяве от статистиката на Евростат.

Класацията е направена от Compare the Market Australia и от нея излиза, че в другия завършек на това нареждане са богатите страни-членки на Европейски Съюз, като Германия, Дания, Австрия, Люксембург и Франция. В Германия да вземем за пример напълно малко над половината от хората населяват лично жилище - едвам 50,4%. В Австрия са 55,3%.

В класацията доста ясно си проличава съотношението сред междинната цена на квадратен метър и % на благосъстоятелност - колкото по-висока е цената, толкоз по-малко хора могат да си разрешат да си купят лично жилище.

Евростат откри, че предходната година 68% от популацията на Европейски Съюз е живяло в лично жилище, а 32% от жителите на Европейски Съюз са били чартърен.

Собствениците на жилища са болшинство в 26 страни от Европейски Съюз. Отдаването чартърен е по-разпространено единствено в Германия, където 53,3% от популацията живее чартърен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР