Въпреки че 96-годишната кралица Елизабет II се свързва с традиционното

...
Въпреки че 96-годишната кралица Елизабет II се свързва с традиционното
Коментари Харесай

Fashion Queen

Въпреки че 96-годишната кралица Елизабет II се свързва с обичайното и консервативното, тя ще остане в историята като една от стилните икони и жена, впечатлявала с външния си тип и метода си на обличане. в униформа През 1943 година Елизабет е назначена за полковник в Гренадирската армия. През февруари 1945 година към този момент е почетен втори офицер в Женския помощен териториален корпус. На 18 изкарва курс за водач и монтьор, научава се да кара тритонен камион, да сменя гуми и да разглобява мотор. Често може да бъде забелязана във военна униформа по време на парада, отдаден на формалния ѝ рожден ден.

рокля за коронация През 1951 година здравето на татко ѝ крал Джордж VI се утежнява и Елизабет все по-често го замества на обществени мероприятия и задгранични пътувания. Така се случва и при започване на 1952 година, когато тя и брачният партньор ѝ потеглят на аудиенция в Австралия и Нова Зеландия през Кения. На 6 февруари в кенийската им резиденция ги застига вестта за кончината на краля и провъзгласяването на Елизабет за кралица. Двамата незабавно се прибират във Англия и се реалокират в Бъкингамския замък. Коронацията ѝ е на 2 юни 1953 година Роклята ѝ е основана от обичания ѝ дизайнер Норман Хартнел. В комплицираната бродерия, лишила на шестима души над 3000 часа труд, са вплетени перли, диаманти, аметисти, кристали и пайети, които основават неповторима картина от знаци, сплотяващи всички територии под властта на новата кралица. Зa да има размер, роклята е подплатена от три пласта кринолин от конски косми. Години по-късно кралицата споделя, че се е чувствала все едно има нагревател под роклята.

Джаки VS Елизабет Откакто Елизабет поема короната, в Съединени американски щати са се сменили 14 президенти, като първият е Хари Труман. Елизабет приема 10 години по-възрастния от нея Джон Кенеди в Бъкингамския замък, облечена в синя рокля от тюл на обичания си дизайнер Норман Хартнел, като прибавя и ослепителни бижута с диаманти и сапфири. Джаки Кенеди, чиято известност съперничи с тази на кралицата, свети в леденосиня копринена вечерна рокля и ръкавици на Chez Ninon. Джаки намира домакинята за прекомерно надута, а прическата ѝ за банална. Не останала впечатлена и от роклята ѝ.

Шапката на Тюдорите През 1969 година Чарлз е разгласен за принц на Уелс. На церемонията кралицата е облечена с поразително семпла бледожълта рокля и палто с изправена яка в различим жанр за това десетилетие, основани от Норман Хартнел, до момента в който Симон Мирман създава необикновена шапка в жанр Тюдор, покрита с перли и мъниста.Това е и годината, в която се появява документалната продукция на Би Би Си Royal Family („ Кралско семейство “). Продукцията е дълга 110 минути и събира пред дребния екран над 350 млн. фенове. Въпреки че влиза в историята като едно от най-гледаните излъчвания, Royal Family е неразрешен съвсем неотложно, и то по решение на самата кралица. Причината е, че предлага невиждано персонален взор към бита на кралската фамилия с техните деца. В един миг шестгодишният принц Едуард, третият наследник на Елизабет II и принц Филип, моли майка си да му купи сладолед. След малко ровене в чантата си кралицата намира дребни пари, с цел да заплати лакомството, само че явно не е изключително удовлетворена. „ Тази отвратителна лепкава каша ще се качи с нас в колата, нали? “, декларира тя. Дъщерята на кралицата, принцеса Ан, която по това време е на 18 и е известна с много изострен език (журналистите ѝ дават прякор Нейна кралска грубост), е на мнение, че концепцията за документален филм за фамилията ѝ е „ гнила “.

Дрехи за път Елизабет II e най-пътуващият монарх в историята, посетила е над 130 страни. Научена от майка си „ по какъв начин да устоява на 3000 погледа “, тя се е ръкувала безусловно с милиони хора. Дрехите ѝ постоянно са съобразени с локалните обичаи и имат алегорично обръщение. За да избегне всяко непристойно покачване на полите ѝ, да вземем за пример при вятър, Норман Хартнъл зашивал тежести в подгъвите.

Ужасните 90-те През 1992 година три от децата ѝ се разделят със своите фамилни сътрудници, а обичаният ѝ палат Уиндзор е обиден от унищожителен пожар. Определя годината като „ най-ужасната “ в живота си. Въпреки проблемите, в доста от вечерните ѝ тоалети през 80-те и 90-те години наблюдаващите откриват закачливи нотки. През ноември 1999 година Елизабет се появява в една от най-известните си рокли на всички времена, наречена „ Арлекин “. Облича този тоалет за Royal Variety Performance в Бирмингам. Златната пола е гарнирана с елече с пайети и диаманти. Създателят на роклята Карл-Лудвиг Рехе споделя за кралицата: „ Тя е като всички дами, ще се насочи към нещо ново. Забавно е да се работи с нея и тя добре познава материите. Знае по какъв начин би трябвало да се носят облеклата – по какъв начин би трябвало да се движат “.

Да се вижда отдалече Анджела Кели постанова един незабравим жанр на кралицата през последните десетилетия. Тя, дружно със своите 12 помощници, създава съвсем целия ѝ дрешник. Ангажира и нови дизайнери като Стюард Пар-вни. За всеки тоалет има четири предварителни скици и кралицата персонално избира една от тях. Неизменно те са в ярки цветове и във всички вероятни нюанси. Основната причина е, че при събития навън кралицата би трябвало да се вижда отдалече. В бледорозово е и тоалетът, с който Елизабет II изиграва ролята на момиче на Джеймс Бонд за откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година Първоначалната концепция е била кралицата да бъде поздравена от Агент 007 и ескортирана до хеликоптер. Тя освен приема да взе участие, само че и слага изискване да има имитация: „ Добър вечер, мистър Бонд! “.

Оптимизъм за носене Оптимизъм излъчват тоалетите, които кралицата носи през последното десетилетие. Такъв е и тоалетът за сватбата на принц Уилям и неговата изгора от университета Катрин Мидълтън. Изборът на Нейно Величество на цвят и елементи като че ли символизира вярата, която този съюз дава за бъдещето на монархията. Анджела Кели основава игличеножълта рокля, уместно палто и украсена с рози шапка. Тя прибавя мъниста и подложки към деколтето, с цел да сътвори резултат на слънчеви лъчи.Като кралица Елизабет модернизира монархията, като изоставя някои формалности и обичаи и прави живота на кралското семейство по-отворен към обществеността. Отпаднаха и някои кралски привилегии. През 2012 година Англия отстрани системата за обществено финансиране на монархията, датираща от към 250 години. Кралицата трябваше да понижи разноските си и да стартира да заплаща налози.Въпреки всички превратности от последните две години – напускането на кралското семейство от обичния ѝ внук принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл, загубата на обичания брачен партньор и опора за 73 години принц Филип, обвиняванията към сина ѝ принц Андрю за полово принуждение и признанието от последните месеци, че се придвижва все по-трудно, кралица Елизабет II не стопира да се усмихва и да извършва отговорностите си.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР