Въпреки че 1,8 милиарда души по света имат всеки месец,

...
Въпреки че 1,8 милиарда души по света имат всеки месец,
Коментари Харесай

5 мита за менструацията, в които трябва да спрете да вярвате

Въпреки че 1,8 милиарда души по света имат всеки месец, съществуват толкоз доста нездравословни и почтено казано, някак обидни легенди за менструацията. Ние сме тук, с цел да изясним данните и да развенчаем тези легенди, тъй като както всички знаем, знанието е мощ и това безспорно е по този начин, когато става въпрос за менструалното ни здраве.

Мит 1: Не би трябвало да спортувате по време на менструация

Много хора имат вяра, че не би трябвало да упражнявате, до момента в който сте вв цикъл, само че няма научна причина, която да го доказвва. В този интервал от месеца е по-вероятно да се чувствате изтощени, летаргични и да страдате от менструални болки. Макар да се чувствате по-малко стимулирани да упражнявате, леките извършения в действителност могат да бъдат от изгода. Те оказват помощ за облекчение на менструалните болки и повишение на равнищата на серотонин (хормонът на щастието). Опитайте леки извършения, като йога, пилатес или даже дълга разходка.

Мит 2: Тампоните раздират химена

Хименът е малко парче кожа във отвора на влагалището. Най-често той се свързва с девствеността и хората имат вяра, че когато вършиме секс за пъви път, той се раздира, което води до кървене на влагалището. Въпреки това, хименът е мощно разтеглив. Тъканта може да бъде тънка или дебела и нормално се разтяга - това може да стане, както по време на секс, по този начин и при извършения, езда или танци и даже се " износва с течение на времето ". По същия метод слагането на тампон може да разтегне химена, само че може и да не го.

Та в резюме: тампонът няма да ви отнеме девствеността!

 2356740

Мит 3: Докато сте във вода няма да кървите

Един от най-често срещаните легенди за менструацията, които се въртят в близост, е, че не кървите във вода. Но откакто всяка от нас се е къпала, до момента в който е била в цикъл, отговорно можем да заявим, че това не е по този начин. Налягането на водата може краткотрайно да спре притока на кръв, само че в случай че се движите, кашляте или кихате, това налягане може да освободи кръвния поток. Освен това, когато излезете от водата, притокът на кръв ще се възобнови.

Мит 4: Не можете да забременеете по време на менструация

Всъщност можете да забременеете по време на менструация. Циклите на овулация варират от човек на човек и статистически е допустимо да забременеете по време на менструацията. Въпреки това, това е по-малко евентуално в първите дни на менструацията, само че рискът се усилва към края. Както постоянно, най-хубавият метод за попречване на бременност е потреблението на контрацепция.

Мит 5: Ако пропуснете менструация, значи сте бременна

Докато един от най-очевидните признаци на бременност е пропуснатата менструация, има доста аргументи, заради които това може да се случи. Пропуснатата менструация може да е симптом за друго главно здравословно или хормонално положение, от увреждане на щитовидната жлеза до PCOS или даже ендометриоза. Продължителността на цикъла ви също може да бъде повлияна от всяка форма на прочувствен или физически стрес върху тялото, тъй че в случай че пропуснете цикъл, консултирайте се с вашия доктор, с цел да разберете за какво.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР