Въпреки бурната седмица за криптовалутите след затварянето на Silicon Valley

...
Въпреки бурната седмица за криптовалутите след затварянето на Silicon Valley
Коментари Харесай

Биткойн изпревари Meta по пазарна капитализация

Въпреки бурната седмица за криптовалутите след затварянето на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank, пазарната капитализация на Биткойн (BTC) съумя да изпревари тази на софтуерния колос Meta.

Към момента на писане на публикацията съгласно данните пазарната капитализация на Биткойн е достигнала $502 милиарда – към $13 милиарда повече от тази на Meta. Ден по-рано Meta беше пред криптовалутата с над $45 милиарда.

 

Това нарастване класира криптовалутата на 11-о място измежду водещите активи по пазарна капитализация, тъкмо под ръководената от милиардерът Илон Мъск компания,произвеждаща електрически автомобили – Tesla.

Скокът на цената на Биткойн (BTC) от началото на годината изтласка пазарната капитализация на актива над тази на колоса в региона на обработката на заплащания Visa на 20 февруари.

Тогава пазарната капитализация на флагманската криптовалута беше към $479 милиарда, което беше с към $19 милиарда над тази на Visa, която имаше пазарна капитализация от $460 милиарда.


 


Според данните преди всичко по пазарна капитализация измежду фирмите се намира софтуерния колос Apple – $2.380 трилиона. След това е предприятието от за рандеман на петрол Saudi Aramco – $1.919 трилиона, а на трето място е съперникът на Apple – Microsoft с $1.890 трилиона. За съпоставяне с гореспоменатите златото има пазарна капитализация от към $12.5 трилиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР