Въоръженото крило на Хамас е казало, че е готово да

...
Въоръженото крило на Хамас е казало, че е готово да
Коментари Харесай

Хамас е готов да освободи заложници в замяна на 5-дневно примирие в Газа

Въоръженото крило на " Хамас " е споделило, че е готово да освободи заложници в подмяна на 5-дневно помирение с Израел в линията Газа, предадоха Франс прес и Ройтерс. Въоръженото крило е съобщило това на катарски медиатори.

" Миналата седмица имаше старания от страна на нашите катарски братя за освобождението на взети в плен дами и деца в подмяна на освобождението на 200 палестински деца и на 75 палестински дами, държани от врага ", съобщи Абу Убайди, представител на въоръженото крило на " Хамас " -   " Бригадите Изедин ал Касам ", в аудиозапис, качен в канала на палестинската група в " Телеграм. 

Ройтерс оповестява, че първо е ставало дума за освобождение на 70 заложници в подмяна на палестинските дами и деца. Говорителят на " Бригадите Изедин ал Касам " добави, че " Израел изискал да бъдат освободени 100 заложници, държани от " Хамас " и ние информирахме медиаторите, че можем да освободим заложниците, в случай че получим 5-дневно помирение ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР