Въоръжените сили са в готовност да се включат в охраната

...
Въоръжените сили са в готовност да се включат в охраната
Коментари Харесай

Премиерът: Засега няма нужда от военни по границата

Въоръжените сили са в подготвеност да се включат в защитата на границата, само че на този стадий това не се постанова. Такъв беше отговорът на премиера Стефан Янев и на министрите Бойко Рашков и Георги Панайотов на въпросите на депутатите в пленарната зала.

Военният министър Панайотов уточни, че има опция да се изпратят до 1051 индивида на границата с Турция на три ротации с присъединяване в наблюдението, защитата, построяването на уреди, търсене и избавяне, обезпечаване на палатки и походни кухни и така нататък

Общо до края на годината ще са нужни спомагателни разноски за заплати, гориво, смазочни материали и други непредвидени разноски за 9,606 млн. лв. – пари, с които МО все още не разполага. Отделно, вертолет „ Кугър “ се нуждае от ремонт за още 12 млн. лв.



Вътрешният министър Бойко Рашков уточни, че се следи нарастване на мигрантите, само че те са и по линия на огромния брой сирийци в Турция и по-малкото Коронавирус ограничавания през тази година. Близо 200 са делата, водени против каналджии.

По думите му обаче актуалната обстановка е под контрола на Групово дело „ Гранична полиция “, само че остава опцията при утежняване на ситуацията изпращане на военни.

Премиерът уточни, че са направени планове за спомагателните разноски на Министерство на вътрешните работи и МО и са импортирани в отрасловите комисии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР