Въоръжените сили на Великобритания ще увеличат присъствието си в Северния

...
Въоръжените сили на Великобритания ще увеличат присъствието си в Северния
Коментари Харесай

Британският флот притеснен от руската заплаха

Въоръжените сили на Англия ще усилят наличието си в Северния Атлантик поради „ растящата съветска опасност “, съобщи „ Скай нюз “, базирайки се на информация на английския флот.

Адмирал Сър Филип Андрю Джоунс разгласи, че ще бъде основана нова Съвместна зона за интервенции в северната акватория на Атлантическия океан, с цел да отговорят английските сили на растящата опасност от Москва.

Това ще се трансформира в приоритет на английското държавно управление и кралския флот. Кралските военновъздушни сили ще разполагат самолети там доста по-регулярно. Адмирал Джоунс уточни, че това се прави поради „ растящата съветска опасност “.

Британският адмирал съобщи, че е впечатлен от съветските бойни качества по вода. Той акцентира, че Лондон би трябвало да отговори на дейностите на съветския флот. Преди седмици Съединени американски щати оповестиха, че ще възстановят Втория флот в Атлантика, още веднъж в отговор на Русия.

Една от дилемите ще е отбрана на жизненоважните подводни линии. Близо 97% от международните връзки се предават посредством оптични кабели, минаващи под водата. Адмирал Джоунс съобщи, че Русия има способността да открие тези кабели и „ работи над тях “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР