Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се придвижиха край Бахмут с

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се придвижиха край Бахмут с
Коментари Харесай

Пригожин се моли на Шойгу и Герасимов: Моля, не бягайте от фланговете ми!


Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се придвижиха край Бахмут с още сред 150 и 1700 метра на другите сектори, заяви през днешния ден представителят на Източната формация войски Серхий Череватий.

В хода на боевете нашите подразделения, без значение че нямат предимство в персонален състав, снаряди и техника, не престават да се придвижват напред по фланговете “, съобщи той.

Думите на представителя на ВСУ отчасти подтвърди и шефът на наемническата формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

За страдание, подразделенията на Министерството на защитата (на Русия, б.р.) се изтеглиха на 570 метра на север от Бахмут, оголвайки нашите флангове. Обръщам се към висшето управление обществено, тъй като моите писма очевидно никой не ги чете. Имам молба към вас: Валерий Василиевич [Герасимов], Сергей Кужугетович [Шойгу], апелирам, не предавайте фланговете, не напускайте село Сако и Ванцети! Още няколко дни се дръжте, както можете, направете всичко, което зависи от вас, с цел да не се разсипят фланговете! “, примоли се Пригожин в непосредствено аудиообръщение в телеграм-канала си.

Късно нощес той твърдеше, че неговите наемници са се придвижили на 260 метра напред в Бахмут. „ Под контрола на съперника останаха 1,28 кв. км. – пресметна до метър Пригожин. – Противникът оказва яростна опозиция, боевете вървят за всяка къща, за всяка улица, за всеки вход, за всеки квадратен метър територия “, сподели той. Припомняме, че съветската захватническа войска се пробва да превземе 70-хилядния преди войната Бахмут към този момент 9 месеца.

Командването на така наречен ДНР, окупирали още през 2014 година елементи от Донецка област, също се заричат, че скоро ще завладяват Бахмут, само че не се наемат да обещаят в какъв период. „ Дата към този момент не можем да уточним, прекалено много фактори има “, сподели пред ТАСС гаулайтера на ДНР Денис Пушилин. Пригожин беше заречен Бахмут да бъде високомерен преди 9 май, а още по-предишното му заричане беше за края на март.

В момента съветските сили управляват съвсем 90% от застроената територия на града. Обстановката е напрегната и боевете са тежки. ВСУ държи западните околности и възвишенията в посока градчето Часив Яр. Пътят сред Бахмут и Часив Яр също е под контрола на украинците и това им разрешава да доставят бранителите с боеприпаси и подкрепления, както и да нанасят ефикасни артилерийски удари по настъпващите съветски сили.

Американският институт за проучване на войната (ISW) означи в нощната си сводка, че украинските контраатаки са единствено местни, само че все пак съветските войски към този момент стартират да губят самодейността в боевете.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР