Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са в състояние да насочват

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са в състояние да насочват
Коментари Харесай

BILD: ВСУ могат да изстрелват от 30 до 60 далекобойни БпЛА срещу цели в цяла Русия всяка нощ

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са в положение да насочват от 30 до 60 далекобойни безпилотни летателни апарати (БпЛА) против цели в цяла Русия всяка нощ, написа военният анализатор на немския вестник BILD Юлиан Рьопке, представен от " Фокус ".

По негови калкулации от началото на годината ВСУ са атакували с дронове 12 петролни рафинерии в Руската федерация, като са им нанесли 17 удара. Максималният обхват на заличаване е 900 километра. Атаките са засегнали 12% от петролния потенциал на Русия. В резултат на това на 1 март съветските управляващи вкараха шестмесечна възбрана за експорт на бензин, опасявайки се от недостиг на вътрешния пазар.

" Това би било огромен проблем за Путин. Естествено, дефицитът ще засегне на първо място не армията, която ще продължи да се доставя, а популацията, което няма да може да кара коли. Това би бил огромен проблем, който би повлиял отрицателно на имиджа на Путин, макар всяка агитация и подправените избори “, изяснява Рьопке.

Той цитира украински данни, съгласно които ВСУ всяка вечер пускат от 30 до 60 дрона с огромен обхват на територията на Русия. Освен рафинерии под удари попадат хранилища за горива, летища и други инфраструктурни обекти.

Операторите в подразделения в границите на плана " Армията от дронове “ на Украйна са унищожили 88 съветски танка за интервал две седмици. Това разгласи в обществената мрежа Фейсбук вицепремиерът на Украйна по нововъведенията, развиването на образованието, науката и технологиите и министър на цифровата промяна Михайло Федоров.

" Украинските дронове на фронта сполучливо продължиха да разоръжават съветската войска. През това време беше допустимо да се унищожат 88 танка, 174 бойни бронирани машини, 180 камиона и 133 оръдия “, се споделя в известието му.

Федоров отбелязва, че " на фронта ще има повече дронове и технологии. Съответно ще има по-малко жители и съоръжение “.

" Армията от дронове “ е план, иницииран от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и Министерството на цифровата промяна. Това е цялостна стратегия, която планува систематично закупуване на дронове, техния ремонт, както и курсове за образование на съответните експерти.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР