Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са използвали реактивни системи за

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са използвали реактивни системи за
Коментари Харесай

Русия не успява да възстанови моста над Днепър при Херсон

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са употребявали реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS при следващия обстрел на Антоновския мост през Днепър в Херсон . Това заяви пред ТАСС в понеделник заместник-началникът на съветска окупационна администрация на Херсонска област Кирил Стремоусов. Според него мостът е получил минимални вреди вследствие на последния обстрел.

" На Антоновския мост: мащабът на вредите е най-малък, нищо не заплашва моста. Направиха избран брой дупки (в пътната настилка на моста) ", сподели Стремоусов. Той означи, че фериботната линия, работеща наоколо до моста, не е потърпевша.

В понеделник Стремоусов сподели, че въоръжените сили на Украйна са нанесли нов удар по моста, като са развалили оборудването на строителите, които са възстановявали оборудването след многократните обстрели. Възобновяването на придвижването по моста, което беше планувано за 10 август, се отсрочва , сподели той.

Антоновският мост е единственият авто мост, свързващ Херсон, ситуиран на западната страна на Днепър, с част от Херсонска област от другата страна. Украинските въоръжени сили неведнъж нападнаха сериозното оборудване с доставените от Съединени американски щати РСЗО HIMARS, вследствие на което. Първоначално управляващите ограничиха придвижването по него, като не разрешиха прекосяването на камиони. Но след придвижването по моста беше изцяло спряно. Според окупационната администрация " това не играе роля от военна позиция, а единствено усложнява живота на цивилните. "
 Руските удари по HIMARS - пожелателно мислене и успокоения
Руските удари по HIMARS - пожелателно мислене и успокоения

Русия е отказала да даде информация за убитите и ранени при нападението на пандиза в Еленовка

Припомняме, че английското разузнаване, че Русия защитавала оборудването със специфични пирамидални антирадарни отклонители във водата против РСЗО HIMARS.

Тази заран, че точно с американските РСЗО са унищожени над 100 съветски военнослужещи и военна техника край града.

Това удостоверява опасността, която Русия усеща от по-големия обхват и акуратност на системите, които Украйна получи от западните си сътрудници, твърди Министерството на защитата. В края на краищата, откогато Украйна получи , които ѝ разрешават да нанася удари на по-големи дистанции, въоръжените украински сили бомбардира съветски бази и значими точки от маршрутите за доставки - като мостове - в окупираните територии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР