Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че руската армия и

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че руската армия и
Коментари Харесай

Украйна призна за руски напредък в Бахмут

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че съветската войска и частната военна компания " Вагнер " са постигнали прогрес в опитите си да завладяват Бахмут - източният украински град, който стана епицентър на сраженията във войната.

Вчера Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, съобщи, че милицията на Евгений Пригожин печели терен в Бахмут, предава Reuters.

" Вражеските сили имаха известна степен на триумф в своите дейности за щурмуване на града ", сподели в нощната си сводка генералният щаб на ВСУ. В същото време той добави, че бранителите на Бахмут го удържат и са отблъснали огромен брой офанзиви.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от 13 месеца.

Средният брой на съветските набези, регистрирани всеки ден от украинският общоприет щаб на фронтовата линия, е намалял за четвърта поредна седмица до 69 през последните седем дни против 124 в интервала 1-7 март. Вчера са били регистрирани единствено 57 набези, показва Ройтерс.

Журналисти от организацията в региона на Бахмут и по на север също оповестиха за осезателен спад на интензивността на съветските офанзиви.

Вчера английското военно разузнаване регистрира понижаване на съветските офанзиви в източния украински град спрямо предходните седмици.

Русия от своя страна твърди, че нейните сили не престават да печелят терен в Бахмут улица по улица.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР