Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че руската армия и

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че руската армия и
Коментари Харесай

Украйна призна за руски напредък в Бахмут

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че съветската войска и частната военна компания " Вагнер " са постигнали прогрес в опитите си да завладяват Бахмут - източният украински град, който стана епицентър на сраженията във войната, съобщи Ройтерс.

Вчера Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, съобщи, че милицията на Евгений Пригожин печели терен в Бахмут.

" Вражеските сили имаха известна степен на триумф в своите дейности за щурмуване на града ", сподели в нощната си сводка генералният щаб на ВСУ. В същото време той добави, че бранителите на Бахмут го удържат и са отблъснали огромен брой офанзиви.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от 13 месеца.

Средният брой на съветските набези, регистрирани всеки ден от украинският общоприет щаб на фронтовата линия, е намалял за четвърта поредна седмица до 69 през последните седем дни против 124 в интервала 1-7 март. Вчера са били регистрирани единствено 57 набези, показва Ройтерс.

Журналисти от организацията в региона на Бахмут и по на север също оповестиха за осезателен спад на интензивността на съветските офанзиви.

Вчера английското военно разузнаване регистрира понижаване на съветските офанзиви в източния украински град спрямо предходните седмици.

Русия от своя страна твърди, че нейните сили не престават да печелят терен в Бахмут улица по улица.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР