Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на практика вече са обкръжили

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на практика вече са обкръжили
Коментари Харесай

От фронта в Украйна: Затяга се обръчът около Лиман в Донбас

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на процедура към този момент са обкръжили град Лиман в Донбас, оповестява в сводката си за 29 септември основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната, представен от съветската редакция на Би Би Си.

Американските специалисти се базират на многочислени известия на съветски " военни блогъри " в " Телеграм “, от които излиза наяве, че ВСУ е пробила защитата на града и е съумяла да затвори последния път, употребен за доставяне на настоящите там групировки на съветската войска.

Кореспонденти дефинират обстановката в този регион като извънредно комплицирана.  

В сводката е представен и блогър, съгласно който ВСУ  прави нахлуване към Лиман от три страни. Източникът написа, че пътят към град Сватово е затворен.



Роб Ли, старши помощник от вашингтонския Институт по външна политика, също разяснява обстановката в Лиман. Той показва, че има възможност Лиман да падне още през днешния ден, което би помрачило плануваната в Москва публична гала за анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

Според Ли Русия изпитва дефицит на жива мощ в Донбас.

Проруски канал в Телеграм, представен от ДПА, заяви, че украинските сили са завладяли село Ставки, което се намира северно от Лиман, и се водят улични боеве в друго село - Заречное, източно от Лиман.

Представител на назначената от Русия администрация в Херсонска област, Южна Украйна, беше погубен тази нощ при украински ракетен удар , оповестиха проруските локални управляващи, представени от Франс прес.

Алексей Катериничев, първи заместник-ръководител на проруската администрация на Херсонска област, отговарящ за сигурността, е бил погубен " при акуратен удар ", осъществен от украинските сили с две ракети, изстреляни от реактивна система за залпов огън " Хаймарс " по дома му, сподели Кирил Стремоусов - различен чиновник на назначената от Русия локална администрация, представен от ТАСС.

Междувременно украинският регионален губернатор Олександър Старух обвини съветските сили, че са направили ракетен удар против филантропичен ескорт от цивилни в региона на град Запорожие . При дара са починали минимум 23-ма души и още 28 са били ранени.

Той добави, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, с цел да вземат околните си и да им доставят помощи. Старух качи в интернет фотоси на изгорели коли и тела на жертви, разпръснати по пътя. Той добави, че на място работят спасители.



Руските окупационни управляващи, на собствен ред, упрекнаха Украйна за смъртоносния удар в региона на Запорожие. Представителят на съветските окупационни управляващи Владимир Рогов написа в Телеграм, че украинските сили са направили " нов акт на тероризъм ".

Рогов добави, че, откакто украинските сили са видели, че популацията всеобщо се насочва към (окупираната) част на Запорожка област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни коли.

Ударът става в миг, когато Москва се готви да анексира четири украински области след разкритикувани в интернационален проект референдуми за присъединението им към Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР