Въоръжените сили на Украйна успяха да разширят настъплението си в

...
Въоръжените сили на Украйна успяха да разширят настъплението си в
Коментари Харесай

Украинската армия превзе още 10 км от руската Курска област след изявления на МО на РФ, че настъплението й е спряно

Въоръжените сили на Украйна съумяха да разширят настъплението си в региона на Курск, макар изказванията на съветското министерство на защитата, че непредвиденият марш на въоръжените сили на Украйна е спрян и украинските сили сякаш са победени.
 
Към 18:00 часа московско време в сряда, откакто окупираха обитаемоте места Горнал, Гуево и Куриловка, както и отчасти Суджа, въоръжените сили на Украйна се приближиха до Коренево, написа Telegram каналът " Рибар ". В резултат на това настъплението на украинските войски доближи 25 км от границата, отбелязва военният пълководец Юрий Котенок.
 

 
Така от началото на деня, когато настъплението на въоръжените сили на Украйна се оценяваше на 15 км, въоръжените сили на Украйна са съумели да напреднат с още 10 км във вътрешността в Курска област.
 
Руското министерство на защитата в изказване, оповестено към обяд, твърди, че " на врага не е разрешено да напредва в посока Курск ". " Резервите му бяха разрушени в регионите на обитаемоте места Басовка, Журавка, Юнаковка, Биловоди, Кияница, Корчаковка, Нова Сич, Павловка, Городище на Сумска област ", се споделя в известието на отдела.
 
Четири часа по-късно на незабавна среща с съветския президент Владимир Путин началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов повтори: " Настъплението на врага надълбоко в територията на Руската федерация в посока Курск е спряно ". Той увери, че интервенцията в Курска област ще приключи с " погром " на въоръжените сили на Украйна и " възобновяване на държавната граница ".
 

 
В реалност, съгласно Telegram канала " Рибар ", обстановката в Курска област " продължава да се утежнява ". В допълнение към настъплението към Суджа и завладяването на съветската газстанция за прекачване на природен газ към Европа, въоръжените сили на Украйна " разшириха зоната на надзор " в северозападния бранш на фронта. " Село Леонидово и село Любимовка са окупирани ", написа " Рибар ", добавяйки, че опитите на съветските военни да изтласкат въоръжените сили на Украйна от село Зелени шлях са се провалили.
 
Според Z военни репортери, в Судж въоръжените сили на Украйна са съумели да пленят към 40 съветски бойци. " За страдание вражеските разследващи групи проникват все по-далеч ", написа Telegram каналът " Два майора ". Според него армията изтегля запаси в Курска област, защото " нахлуващата формация на съперника се оказа повече от предстоящото ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР