Въоръжените сили на Украйна ще се сблъскат с проблеми в

...
Въоръжените сили на Украйна ще се сблъскат с проблеми в
Коментари Харесай

„The Washington Post”: Украйна е напът да изчерпа ракетите си за противовъздушна отбрана

Въоръжените сили на Украйна ще се сблъскат с проблеми в интервенциите си по противовъздушна защита (ПВО) до юни. Това заяви вестник (WP), базирайки се на американски военни и разследващи документи, които се появиха в интернет.

Информацията, съдържаща се в документите, датирани от края на февруари и началото на март, наподобява е била готова за високопоставени чиновници на Пентагона, отбелязва WP.

Според една от оценките, направена в края на февруари, " качествата на украинската противовъздушна защита със междинен обхват на деяние за отбрана на фронтовата линия ще бъдат изцяло изчерпани до 23 май. Предполага се, че Украйна ще издържи още две или три талази от офанзиви " от съветски ракети и безпилотни самолети.

" С изчерпването на боеприпасите на първото равнище на отбрана ще се усилят темповете на ползване на второто и третото равнище, което ще понижи способността за отбрана от съветски въздушни офанзиви от всички височини ", се споделя в секретния документ.

Една от диаграмите демонстрира скоростта на изгаряне на украинските зенитни муниции и показва графика за тяхното привършване, като предвижда, че системите SA-11 ще излязат от строя до 13 април, американските NASAMS - до 15 април, а SA-8 - до края на май.

Междувременно представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат дефинира системата за противовъздушна защита на страната като средство, което непрестанно се трансформира според от бойните условия и данните от разузнаването, което прави информацията отпреди месеци неактуална, оповестява Дарик. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР