Въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на

...
Въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на
Коментари Харесай

Русия поставя масово малки противопехотни мини "Венчелистчета" в Украйна - опасни и за мирното население

Въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на съветските войски в Мелитопол с доставените от Съединени американски щати реактивни системи за залпов огън HIMARS, унищожавайки доста количество техника и повече от 100 бойци, заяви украинският кмет на окупирания град Иван Федоров, представен от съветската работа на Би Би Си.

Видеоклипове, популяризирани в обществените мрежи, настояват, че демонстрират момента на удара. Би Би Си прави уточнението, че в изискванията на война не може да удостовери все още тази информация.

Още при започване на войната град Мелитопол бе окупиран от съветските войски. Самият Федоров бе покорен и по-късно освободен вследствие на замяна за съветски военни.

Последният отчет на английското разузнаване, оповестен от английското министерство на защитата, се концентрира върху потреблението от страна на Русия на дребни противопехотни мини " Венчелистчета " в Украйна.

" Русия евентуално употребява противопехотни мини, с цел да отбрани и ограничи свободата на придвижване по своите отбранителни линии в Донбас. Тези мини могат да причинят обилни вреди както на военните, по този начин и на локалното цивилно население, " предизвестява английското разузнаване.

Според британците в Донецка област съветските сили най-вероятно са употребявали противопехотни фугасни мини ПФМ-1 и ПФМ-1С. Серията ПФМ-1, известна като " Венчелистче ", е неизбирателно оръжие.

Тези мини са били необятно употребявани по време на съветско-афганистанската война, когато се твърди, че са осакатили огромен брой деца, които са ги считали за играчки. Много е евентуално запасите от руската ера, употребявани от Русия, да са се влошили с времето и в този момент са мощно ненадеждни и непредвидими.

Това съставлява опасност както за локалното население, по този начин и за интервенциите по филантропично разминиране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР