Въоръжените сили на Украйна са освободили територия с площ около

...
Въоръжените сили на Украйна са освободили територия с площ около
Коментари Харесай

Украйна е освободила 500 кв. км от област Херсон

Въоръжените сили на Украйна са освободили територия с повърхност към 500 квадратни километра в област Херсон. Това твърди представителят на южното украинско командване Наталия Хуменюк.

Тя заяви, че армията на защитаващата се от Русия страна си е върнала контрола над селищата Високопилия, Нововознесенск, Билогирка, Сухи Ставок и Миролюбивка – всички от които в южната област Херсон. Точно там Украйна стартира огромната контраофанзива, като притегли вниманието на руснаците, принуди ги да насочат повече запаси на юг и по-късно удари мощно в Харков – втория максимален град, който се намира на североизток.

Хуменюк добави, че е към момента е рисково за хората в освободените от съветската окупация територии, защото обстрелът продължава.

" Освен това при отстъплението си врагът е минирал част от територията, тъй че всички локални поданици би трябвало да бъдат доста деликатни предвид на тези рискове ", добави тя.

Малко по-рано Хуменюк съобщи пред „ Канал 24 “, че някои съветски бойци пробват да влязат в договаряния с украинците в Херсон, с цел да сложат оръжие.
ТЕМА преди 1 час 844 преди 2 часа 1134 преди 7 часа 448
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР