Въоръжените сили на Украйна са освободили пет населени места в

...
Въоръжените сили на Украйна са освободили пет населени места в
Коментари Харесай

US анализатори: Украинската армия напредва към Сватово, руснаците коnтраатакуват край Кременная

Въоръжените сили на Украйна са освободили пет обитаеми места в северната част на Херсонска област, оповестяват от ISW

Украинските бойци не престават контраатаките в Херсонска и Луганска области. Руските нашественици минаха в защита. Това оповестиха от американския Институт за проучване на войната (ISW), представени от осведомителната организация УНiАН.

След стремително контранастъпление в региона на Харков и Лиман, украинските бойци не престават да се придвижват към Кременная и Сватово, Луганска област. Освободени са няколко обитаеми места. Нашествениците се пробват да засилят отбранителната си система, разясняват от ISW.

 

Американският анализатори означават, че украинските войски са достигнали покрайнините на Малиновка (44 км северозападно от Сватово) и са укрепили позициите си в Двухрични (54 км северозападно от Сватово).

В същото време нашествениците обстрелваха украинските позиции край Купянск и се пробваха да нападат западно от Кременная, укрепвайки отбранителата си линия в региона на Сватово-Кременная.

 

Междувременно въоръжените сили на Украйна отблъснаха офанзива на съветските войски в Новосадово (16 км западно от Кременная), а съветската агитация заяви за „ завладяването на селото “, акцентират американските анализатори. 

" Руските сили може да подхващат контраатаки западно от Кременная, с цел да забавят напредването на украинските войски и да завоюват време за подсилване на отбранителните позиции. Въпреки това съветските сили в региона евентуално ще бъдат доста отслабени ", предвиждат те.

 

Украинските бойци не престават да развиват своето контранастъпление и в региона на Херсон. Вчера Въоръжените сили на Украйна нападнаха съветските позиции в северозападната и западната част на Херсонска област. Те не престават да напредват на юг от фронтовата линия в северозападната част на района.

Руснаците оповестиха за опитите на въоръжените сили на Украйна за взлом край Давидов брод в западната част на Херсонска област. Военните репортери на Руската федерация обявиха, че украинската войска е атакувала нашествениците край Ищенка и Костромка.

 

„ Украински военни представители потвърдиха, че са освободени пет обитаеми места в северната част на региона и резервираха оперативно безмълвие във връзка с съответни наземни маневри в региона “, прибавят от ISW.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР