Въоръжените сили на Украйна са напреднали малко на северозапад от

...
Въоръжените сили на Украйна са напреднали малко на северозапад от
Коментари Харесай

ISW: Въоръжените сили на Украйна напредват в района на Бахмут

Въоръжените сили на Украйна са напреднали малко на северозапад от Бахмут. Руските войски са завладяли позиции в покрайнините на Ивановка при започване на март и от този момент не са напредвали, само че се записва леко придвижване на югоизток от Шевченко (югозападно от Донецк). Това се показва в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

Руските сили неотдавна потвърдиха нахлуване по линията Купянск-Сватово-Кременная на фона на продължаващите позиционни борби в региона на 11 март. Видео с геолокация, оповестено на 10 март, демонстрира съветски войски, които напредват източно от Терни (западно от Кременная).

Руски боен блогър е декларирал, че скорошни фрагменти на украински сили, опитващи се да нападат в посока Терни, удостоверяват, че украинските сили управляват Терни и опровергават изказванията, че съветски войски са влезнали в града.

Украинските и съветските войски декларират, че позиционните боеве не престават:

на североизток от Купянск в региона на Синковка

на запад от Кременная в региона на Терна и Ямполовка

на юг от Кременная в региона на Белогоровка

На 11 март не престават позиционните борби в региона на Бахмут. Видео с геолокация, оповестено на 6 март, демонстрира по какъв начин украинските войски напредват в поле северно от Богдановка (северозападно от Бахмут), макар че украинските сили евентуално не са напредвали неотдавна.

Командирът на украинската рота, настояща на направление Бахмут, декларира, че съветските войски са завзели позиции в покрайнините на Ивановка при започване на март и от този момент не са напредвали.

На 3 март от ISW са следили видео с геолокация, показващо, че съветските войски са напреднали към центъра на Ивановка. От ISW не са следили образни доказателства, че украинските сили са завладяли още веднъж центъра на Ивановка.

Позиционните борби продължиха:

северозападно от Бахмут в региона на Богдановка

на запад от Бахмут в региона на Ивановка и на изток от Часовой Яр

на югозапад от Бахмут в региона на Клещеевка и Андреевка

на североизток от Бахмут, близо до Спорное и Раздоловка.

Позиционните борби продължиха западно от Авдеевка на 11 март, само че няма доказани промени на фронта.

На 10 март боен блогър е декларирал, че темпът на съветските офанзиви на направление Авдеевка се е забавил от 3 до 10 март, само че съветските войски не престават настъпателните интервенции западно от Авдеевка по линията Бердичи-Орловка-Тоненке, макар украинските контраатаки.

Позиционни борби не престават:

на северозапад от Авдеевка в региона на Новобахмутивка и Бердичи

на запад от Бахмут в региона на Орловка и Тоненке

на югозапад от Авдеевка в региона на Невелски и Первомайски.

Руски боен блогър е декларирал, че съветските сили, които се бият на линията Бердичи-Орловка-Тоненке западно от Авдеевка, са отслабени и се борят да реализират обилни триумфи. Войските се концентрират в региона Орловка-Тоненке и реализират постоянни тактически триумфи, само че като цяло съветските войски изпитват компликации.

Блогърът е допълнил, че съветските сили в региона изпитват усложнения заради утежняването на работата на щаба, неприятната подготовка на командния състав, неприятната организация и неналичието на съгласуваност и връзка, изключително сред другите елементи. Различни съветски елементи, вкопани в близост една от друга, не споделят между тях и затрудняват наблюдението на техните територии.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР