Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети
Коментари Харесай

Украинците удариха с ракети ключовия за Крим Чонгарски мост

Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети Storm Shadow по моста Чонгар и едноименното село в Херсонска област, съобщи 
членът на основния съвет на окупационната администрация на Запорожока област Владимир Рогов. Той декларира, че мостът е повреден от ракета.

В Twitter канала на Nexta се появиха и фотоси от обстрелите. На тях се вижда, че единият от мостовете е напълно опустошен, а другият е с големи следи от офанзивите. 
 

The bridge over the Henichesk Strait connecting Henichesk with the Arabat Spit and the Chonhar bridge over the Syvash Bay between Crimea and the Kherson region came under fire, the occupation authorities said. pic.twitter.com/Je1YRjFHZN
— NEXTA (@nexta_tv) August 6, 2023

 
Пътят през Чонгар е най-краткият маршрут от Крим към Мелитопол и по-нататък - към южния фронт, където украинската войска се пробва да напредне. Мостът над Чонгарския пролив беше нападнат от Украйна и в края на юли.
 
Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов също оповестява, че въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетен удар по моста Чонгар в северната част на полуострова.
 
 Повреденият Чонгарски мост Повреденият Чонгарски мост Източник: Twitter
Кримското Министерството на превоза осведоми, че след ракетния удар работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Джанкой " е краткотрайно спряна. Граничните пунктове " Армянск " и " Перекоп " работят обикновено. За отбягване на опашки е въведена смяна в пропускателния режим. През " Перекоп " минават единствено камиони, а през " Армянск " се позволяват се леки коли и пътнически рейсове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР