Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар по сградата на

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар по сградата на
Коментари Харесай

Русия съобщава за украинска ракетна атака срещу кметството в Донецк

Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар по постройката на градската администрация в Донецк с американската реактивна система за залпов огън HIMARS.

За това оповестява в неделя кметът на града Алексей Кулемзин, представен от ТАСС. Кулемзин е разгласил в канала си в Telegram снимки и видеозапис с следствията от обстрела на кметството. От тях се вижда, че са счупени съвсем всички прозорци, а таванът е сринат. Непосредствено след офанзивата регионът е бил димящ.

" Изстреляни са три ракети с американска установка М142 HIMARS. Предполага се, че една от ракетите е попаднала с постройката на градската администрация на Донецк ", е показал Алексей Кулемзин. По-късно той е отбелязал, че постройката е мощно повредена.

" Директно попадение, тежко. Предприемат се нужните ограничения. Сградата е повредена доста съществено ", споделя Кулемзин във видеозапис, оповестен в Telegram канала телевизионния канал " ТВ Центр ".

Представителството на ДНР към Съвместния център за надзор и съгласуваност по въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна, също осведоми за " непосредствено попадение в постройката на градската администрация " и вреди по три автомобила. Според институцията, три ракети са били изстреляни от установка HIMARS по централния Ворошиловски регион в Донецк.

Двама души са потърпевши при ракетния удар. По думи на кмета на града те са с травми и нямат съществени пострадвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР