Въоръжените сили на Украйна са изгубили досега между 10 000

...
Въоръжените сили на Украйна са изгубили досега между 10 000
Коментари Харесай

Михайло Подоляк: Украйна е изгубила досега между 10 000 и 13 000 военни във войната срещу Русия

Въоръжените сили на Украйна са изгубили до момента сред 10 000 и 13 000 бойци във войната против Русия, сподели пред украинска телевизия през днешния ден съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тези данни наподобява са първата оценка за броя на починалите от края на август, когато главнокомандващият украинските въоръжени сили заяви за близо 9000 убити украински военнослужещите.

" Разполагаме с публични числа от генералния щаб, с публични числа на висшето командване, и съгласно тях имаме сред 10 000 и 12 500 до 13 000 убити ", съобщи Подоляк пред " Канал 24 ".

Говорим намерено за броя на жертвите, добави той, като означи, че ранените бойци са повече от починалите.

Миналия месец най-висшият американски военачалник сподели, че съветските въоръжени сили са дали над 100 000 жертви (общо убити и ранени) в Украйна, и изрече съмнение, че дадените от въоръжените сили на Киев жертви са сходни по бройка.

Във видеоинтервю през вчерашния ден съветникът на Зеленски Олексий Арестович сподели, че починалите от съветска страна са към седем пъти повече, в сравнение с тези от украинска.

Припомняме, че в последния ден на ноември, че от началото на съветската експанзия Украйна е дала 120 000 жертви. Наложи се видеото и писменото ѝ изказване да бъдат поправени.

В Киев реагираха остро, като Сергей Никифоров – представител на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи, че информацията за загубите на въоръжените сили на Киев е сензитивен въпрос и че тя може да бъде огласявана единствено от главнокомандващия, министъра на защитата или президента.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР