Въоръжените сили на Украйна признаха, че руската армия и частното

...
Въоръжените сили на Украйна признаха, че руската армия и частното
Коментари Харесай

Киев призна: Руските сили напредват в Бахмут

Въоръжените сили на Украйна признаха, че съветската войска и частното формирование " Вагнер " са постигнали прогрес в опитите си да завладяват Бахмут - източният украински град, който стана епицентър на сраженията межу Киев и Москва, съобщи " Ройтерс ".

Вчера Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, съобщи, че милицията на Евгений Пригожин печели терен в града.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от една година.

Ръководителят на съветската група наемници " Вагнер " съобщи също, че боевете за украинския град Бахмут са нанесли съществени вреди на личните му сили, както и на украинската страна.

Защитниците на града го удържат и са отблъснали огромен брой офанзиви, оповестяват от украинската войска.

Журналисти оповестиха за осезателен спад на интензивността на съветските офанзиви. Русия от своя страна твърди, че нейните сили не престават да печелят терен в Бахмут улица по улица.

В изявление за " Асошиейтед прес ", президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че вероятно рухване на основния източен град Бахмут може да докара до интернационален напън върху Киев да направи неприемливи отстъпки за подписване на спокойно съглашение.

Държавният глава също по този начин насочи покана към китайския президент Си Цзинпин да посети страната му.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР