Въоръжените сили на Украйна постигат наслагване на напредъка си на

...
Въоръжените сили на Украйна постигат наслагване на напредъка си на
Коментари Харесай

Бивш директор на ЦРУ очаква верижна реакция след напредъка на украинските сили на фронта

Въоръжените сили на Украйна реализират наслагване на напредъка си на бойното поле, който може да окаже резултата на верижна реакция и в последна сметка да докара до провалянето на Русия. Това съобщи на Киевския конгрес за сигурност военачалник Дейвид Петреъс, командващ американското Централно военно командване през 2008-2010 година и шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ през 2011 -2012 година, съобщи от мястото на събитието кореспондент на Укринформ.

Според Петреъс съветските сили не се отличават с изключително впечатляващи бойни умения, само че са построили солидни защитни линии и боевете са много яростни.

Украинските сили приспособяват тактиката си на терен доста впечатляващо, а техните реакции са почтени за удивление, посочи той.

Украинските въоръжени сили държат руснаците разсредоточени по цялата фронтова линия и не им разрешават да се концентрират на едно място.

Украинските бойци основават условия за по-нататъшен прогрес, като поразяват съветските хранилища за муниции и гориво, военновъздушни и военноморски бази в Крим, както и логистичните линии.

Петреъс загатна, че със западните артилерийски системи обсегът на деяние на оръжията на украинските сили в този момент надвишава този на съветските въоръжения.

Генералът счита, че са основани избрани условия на бойното поле и в избран миг украинските сили ще могат да употребяват наличните си запаси.

" Всичко това стартира да се натрупва, а въпросът е по кое време съветските сили ще се пречупят, и когато поддадат, до каква степен дейно ще може Украйна да се възползва от това, с цел да се добере до тези основни информационни линии, които се простират през югоизточните и южните елементи на Украйна, и с това да отрежат от тях Крим..., а в идеалния случай даже да пресечен Кримския мост. Ако създадат това, тогава съветските сили ще изпаднат в много рискована обстановка ", заключи Петреъс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР