Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по

...
Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по
Коментари Харесай

Четири ракети удариха Херсон тази нощ - Топ новини

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети „ Хаймарс “. Всички те бяха свалени от противовъздушната защита, оповестиха незабавните служби в следения от Русия регион, представени от ТАСС.

Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са учебни заведения, обществена инфраструктура, развалени са жилищни здания, показва организацията.

Въоръжените сили, командвани от Русия, отразяват всички украински офанзиви в Херсонска област. По линията на бойните дейности няма огромно скупчване на украински войски, съобщи през днешния ден зам.-губернаторът на региона Кирил Стремоусов.

По думите му въоръжените сили на Украйна контраатакуват с дребни групи – роти от по 100 бойци с по пет танка, пробвайки се да открият слаби места в защитата на съветските войски.

През последното денонощие силите на Киев отразиха офанзиви на съветската войска край 12 селища в Украйна. Руските окупатори нанесоха 3 ракетни и 24 въздушни удара по над 20 селища в Украйна, които повече от 80 пъти бяха обстреляни също и с реактивни системи за залпов огън, заяви от своя страна украинският общоприет щаб, представен от Укринформ и Българска телеграфна агенция.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР