Въоръжените сили на Украйна на този етап не се нуждаят

...
Въоръжените сили на Украйна на този етап не се нуждаят
Коментари Харесай

Украйна не е загубила нито една система HIMARS, разкри украинският министър на отбраната

Въоръжените сили на Украйна на този стадий не се нуждаят от увеличение на общата бройка, нужни са единствено военнослужещи от избрани специалности, сподели министърът на защитата на Украйна Алексей Резников в изявление за радио " Гласът на Америка ".

Според него задоволително хора към този момент са мобилизирани в редовете на украинската войска, в този момент има потребност от експерти, които бързо да овладеят комплицираните системи западни оръжия. На първо място имаме потребност от оператори на дронове, IT служащи, сигналисти, стрелци, сподели Резников.

Той също по този начин твърди, че Украйна не е изгубила нито една реактивна система за залпов огън HIMARS по време на военните дейности. Министерството на защитата на Русия постоянно рапортува за унищожаването на американски системи HIMARS.

" Абсолютно отговорно мога да кажа, че нито един HIMARS не е изгубен. Затова, когато четете в съветските медии или в обществените мрежи, че боец Иванов с Калашников нахълта и видял камион, в който имало 12 системи HIMARS и ги е унищожил едновременно, можете просто да се смеете и да си кажете - ами такава пропагандна система имат. Това е нелепост ", сподели Резников.

Периодичните изказвания на съветския общоприет щаб, че е била унищожена система HIMARS удостоверява опасността, която Русия усеща от по-големия обхват и акуратност на системите, които Украйна получи от западните си сътрудници, твърди украинското министерство на защитата.

Откакто Украйна получи американските ракетни установки HIMARS, които ѝ разрешават да нанася удари на по-големи дистанции, украинските сили бомбардират съветски бази и значими точки от маршрутите за доставки - като мостове - в окупираните територии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР