Въоръжените сили на Украйна държат отбраната край Роботино, тежки битки

...
Въоръжените сили на Украйна държат отбраната край Роботино, тежки битки
Коментари Харесай

ISW: Въоръжените сили на Украйна държат отбраната край Роботино, тежки битки се водят в посока Бахмут

Въоръжените сили на Украйна държат защитата край Роботино, тежки борби се водят в посока Бахмут. На фронта не престават позиционните боеве на линията Купянск – Сватово – Кремина, в региона на Бахмут, покрай Роботино и Вербовой и покрай Криник. Силите за защита задържат съветските нашественици в авдеевското направление, където съветските сили не престават да настъпват.

Това оповестява РБК-Украйна, базирайки се на отчета на Института за проучване на войната ( ISW ).

На 27 февруари не престават позиционните борби на линията Купянск – Сватове – Кремина, само че няма доказани промени на фронтовата линия в този сектор. Руският „ боен корпус “ твърди, че съветските войски сякаш са напреднали на дълбочина до 500 метра северно от Синковка (североизточно от Купянск) и 300 метра западно от Креминная покрай Терни и Торски, макар че специалистите на ISW не са следили образно удостоверение на тези изказвания.

Позиционните борби продължиха североизточно от Купянск покрай Синковка; на северозапад от Сватово покрай Ивановка, Кисливка, Табаевка. И на запад от Креминная покрай Терни.

Капитан Иля Евлаш, представителят на групата на Хортица на украинските въоръжени сили, сподели, че съветските войски в Купянск и Лиманско направление правят планувани бомбардировки по позициите на украинската артилерия и танкери, а също по този начин употребяват безпилотни самолети Shahed за удари по позициите на украинските фронтове.

Говорителят на бригадата на въоръжените сили, настояща в купянското направление, съобщи, че съветските войски не престават да водят настъпателни дейности към Купянск с друга активност, като окупаторите първо нападат известно време, след което след загуби понижават темпото на настъпателните си дейности, с цел да се прегрупират и по-късно усилват офанзивите още веднъж.

По-рано анализаторите на ISW пресметнаха, че съветската войска евентуално има намерение да редува интензивността на интервенциите по цялата линия Купянск – Сватово – Кременна по шахматен метод, с цел да разреши на силите си от време на време да се прегрупират и да се приготвят за бъдещи офанзиви.

Източник – Укринформ/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР