Въоръжените сили на Турция са били и си остават основен

...
Въоръжените сили на Турция са били и си остават основен
Коментари Харесай

Ердоган: Въоръжените сили на Турция са основен гарант за безопасността на държавата

Въоръжените сили на Турция са били и си остават главен поръчител за сигурността на страната, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

Той приказва на гала по връчването на дипломи на приключилите Военно-морското и военно-въздушното учебно заведение към Университета за национална защита.

Президентът загатна и провокациите, пред които е изправена Турция сега.

Много добре осъзнаваме същинските аргументи, които стоят за опитите за нарушение на правата на Турция в Източното Средиземноморие. Наясно сме и с задачите на силите и кръговете, които в този момент гратис въоръжават терористите край границите на Турция, макар че преди отказваха да дадат оръжия на Анкара против възнаграждение, съобщи Ердоган.

Турският водач окачестви провокациите (от страна на Гърция - бел. ред.) против турските военновъздушни сили в Егейско море като " част от проект за дестабилизиране на района ".

Виждаме също по този начин на кого оказва помощ НАТО през днешния ден, до момента в който преди време не оказваше подобаваща поддръжка на Турция в изискванията на възходящи закани за националната ѝ сигурност, сподели той.

Ердоган добави, че Турция залага на развиването на отбранителната индустрия, с цел да отговори по нужния метод на заканите за националната ѝ сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР