Въоръжените сили на САЩ потвърдиха, че са нанесели удари в

...
Въоръжените сили на САЩ потвърдиха, че са нанесели удари в
Коментари Харесай

САЩ унищожиха 10 дрона и команден пост на хусите в Йемен

Въоръжените сили на Съединени американски щати потвърдиха, че са нанесели удари в Йемен, при които са унищожили 10 нападателни дрона и команден пост на хусите, съобщи.

US forces destroyed a Houthi “UAV ground station ” and 10 one-way drones located in western Yemen.

Earlier today the USS Carney shot down multiple one-way drones in the Red Sea launched by Houthis.

Here’s a look at the different drones the Houthi’s are known to deploy.…
— Tier2PowerGod (@Tier2_Power_God)

Тези безпилотни летателни апарати " представляваха непосредствена опасност за товарните кораби и американските военни кораби в района ", написа в изказването.

Съединените щати смъкнаха 10 дрона в Западен Йемен, които са били подготвени за стартиране, сподели още нощес журналистка от телевизия Си Би Ес Нюз, като се базира на почитан американски представител в региона на сигурността, основан в Бахрейн.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ), което дава отговор за Близкия изток, удостовери тази информация, откакто през вчерашния ден сподели, че е унищожило в Йемен ракета " земя-въздух " на хусите, която е била подготвена за изстрелване. Свързаната с Иран формация от своя страна съобщи, че е атакувала американски товарен транспортен съд.

Хусите започнаха да нападат кораби в Аденския залив и Червено море, откакто Израел предприе своята военна интервенция в линията Газа в отговор на нападението на " Хамас " против него на 7 октомври. Йеменските бунтовници настояват, че работят в взаимност с палестинците в линията Газа.

Няма обаче данни множеството от атакуваните кораби да са свързани с Израел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР