Въоръжените сили на Русия трябва да установят пълен контрол върху

...
Въоръжените сили на Русия трябва да установят пълен контрол върху
Коментари Харесай

Русия планира да установи контрол върху Донбас и Южна Украйна

Въоръжените сили на Русия би трябвало да открият цялостен надзор върху Донбас през втория стадий от " специфичната военна интервенция " в Украйна. Това сподели заместник-командващият войските на Централния боен окръг генерал-майор Рустам Минекаев, представен от ТАСС.

" След началото на втория стадий на специфичната интервенция, който стартира безусловно преди два дни, една от дилемите на съветската войска е да откри цялостен надзор над Донбас и Южна Украйна ", съобщи Минекаев на годишно заседание на Съюза на предприятията от отбранителната индустрия на Свердловска област.

По думите му, контролът над южните региони на Украйна ще даде на съветските въоръжени сили още един изход към Приднестровието. " Контролът над Южна Украйна е още един изход към Приднестровието, където също има доказателства за угнетяване на рускоезичното население. Очевидно е, че ние в този момент водиме война с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше против нас. И в този момент е същото, те в никакъв случай не са обичали Русия ", сподели той.

Той съобщи още, че Русия възнамерява да си обезпечи сухопътен кулоар сред Донбас и Кримския полуостров, който анексира от Украйна през 2014 година, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тези думи като че ли удостоверяват, че Русия се стреми да завладее и Одеса - огромното украинско пристанище и третия по величина град в страната, означи Франс прес. Според Минекаев контролът над Южна Украйна ще помогне и на проруските сепаратисти от Приднестровието, които управляват тази молдовска територия, граничеща със Западна Украйна, от 1992 година насам. Там към този момент има съветски боен гарнизон.

Кремъл показва офанзивата си в Украйна, почнала на 24 февруари, като интервенция за отбрана на рускоезичното население. Русия твърди, че не желае да окупира съседката си и че сегашната ѝ задача е да " освободи " Донбас дружно със съдружниците си сепаратисти в този район. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР