Въоръжените сили на Беларус и Русия се обучават да отблъскват

...
Въоръжените сили на Беларус и Русия се обучават да отблъскват
Коментари Харесай

Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се подготвят като единна армия

Въоръжените сили на Беларус и Русия се образоват да отблъскват възможна експанзия извън като единна войска. 

Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко в събота в Минск по време на на срещата с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, заяви " Интерфакс ".

" Мисля, че министърът на защитата на Беларус към този момент ви описа за обстановката в Беларус, за образованието, бойната съгласуваност на подразделенията на Беларус и Русия, които участват в Беларус. Трябва да кажа, че подходихме към това съществено. И нашите, и вашите се образоват, с цел да могат, в случай че се наложи, нашите първи редици - бранителите на съюзната страна - да отхвърлен всяка експанзия " , сподели Лукашенко.   Тук никой не дели: ние, като една формация, една войска, през днешния ден се приготвяме. Всички в близост знаят за това. Не сме го крили. В актуалния свят това е невероятно да се скрие ", акцентира президентът на Беларус. С една дума, както се договорихме с президента на Русия. Вие не просто знаете, вие го изпълнявате с нашето министерство на защитата. Ние изпълняваме нашите проекти в това отношение ", добави Лукашенко.
 Беларус се оплаква от скок на провокациите по границата с Украйна
Беларус се оплаква от скок на провокациите по границата с Украйна

Киев употребявал всевъзможен предлог, с цел да въвлече войските на НАТО в спора

Припомняме, че по-рано в събота беше обявено, че Шойгу е дошъл на работно посещаване в Беларус. В Минск той организира диалози с министъра на защитата на Беларус Виктор Хренин.

Лукашенко по-рано съобщи, че броят на " провокациите " наоколо до украинската граница нараства.  По негови думи Киев " употребява всевъзможен предлог, с цел да въвлече войските на НАТО в спора ". Лукашенко означи и увеличение на апелите от страна на белоруската съпротива в заточение за " завладяване на властта със мощ и осъществяване на терористични актове ".
 Беларус прехванал шпионски дрон на границата с Украйна
Беларус прехванал шпионски дрон на границата с Украйна

Безпилотният уред е бил оборудван с вградена камера за наблюдаване

Беларуският водач твърди, че опозицията, която не признава резултатите от президентските избори, извършени през 2020 година, " не се колебае да приканва за удари против инфраструктурата на страната ни ".

Миналата седмица министърът на вътрешните работи на Беларус Иван Кубраков съобщи, че вътрешните войски и органите на Министерство на вътрешните работи.

През октомври Лукашенко разгласи, че на беларуски и съветски войски , чиято цел е да пази границите на Беларус.
 ISW: Малко е евентуално Беларус да влезе в експанзията против Украйна
ISW: Малко е евентуално Беларус да влезе в експанзията против Украйна

Кремъл се пробва да интегрира окупираните територии

Съгласно съглашението ситуирани в централната и източната част на Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР