Въоръжените конфликти и изменението на климата са водещи теми на

...
Въоръжените конфликти и изменението на климата са водещи теми на
Коментари Харесай

Форумът в Давос: Блинкен очаква Путин да праща още хора в „месомелачката“ на фронта

Въоръжените спорове и изменението на климата са водещи тематики на Световния стопански конгрес и през днешния ден. 

По време на полемиките в Давос американският държавен секретар Антъни Блинкен разяснява, че скоро не чака преустановяване на огъня в Украйна. По думите му, Владимир Путин е подготвен да продължи да изпраща хора в " месомелачката " на фронта, до момента в който Киев продължава да устоява на ударите.

Блинкън разяснява и войната в Близкия изток и добави, че изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран е било неточност. 

 
Страданието на почтените мъже, дами и деца ми къса сърцето. Въпросът е какво да се направи. Направихме оценка за това по какъв начин да сме най-ефективни в опитите да има повече филантропична помощ за хората, по-добра отбрана и най-малък брой цивилни жертви.
Антъни Блинкън, държавен секретар на Съединени американски щати

 

Според генералния секретар на Организация на обединените нации сега няма ефикасна световна тактика за климатичната рецесия и заплахите, които крие изкуственият разсъдък. Според него хората губят доверие във властта, институциите и финансовите системи. 

 
Пред лицето на екзистенциални закани, подбудени от неудържимия климатичен безпорядък и бързото развиване на изкуствения разсъдък - изглеждаме безсилни. Климатичният срив стартира, а страните не престават да са нерешителни за нездравословните излъчвания.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

 

Генералният шеф на Световната здравна организация предизвести, че светът би трябвало да бъде квалифициран за непознати заболявания, сходни на COVID-19, които експертите назовават " Заболявания Х ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР