Въоръжени мъже са отвлекли петнадесет ученици в Нигерия вчера, предаде

...
Въоръжени мъже са отвлекли петнадесет ученици в Нигерия вчера, предаде
Коментари Харесай

Ученици бяха отвлечени от въоръжени мъже в Нигерия

Въоръжени мъже са отвлекли петнадесет възпитаници в Нигерия през вчерашния ден, съобщи Ройтерс. Агенцията прецизира, че младежите са попаднали в плен при нахлуване на разсъмване на учебно заведение в северозападния щат Сокото.

Това се е случило единствено ден след като тежко въоръжени мъже отвлякоха близо 300 ученици от начално и главно учебно заведение в различен северен щат на страната - Кадуна.

Въоръжените мъже са нахлули в учебно заведение в селото Гида Бакусо в щата Сокото и са разкрили огън слепешката, като са всели безпорядък измежду учениците, които са се разбягали в търсене на прикритие, съобщи шефът Лиман Абубакар Бакусо.

" Те съумяха да отвлекат петнадесет от моите възпитаници, най-големите от които на 20 и 15 години, само че съвсем всички останали са под 15-годишна възраст ", сподели по телефона за Ройтерс Бакусо, като добави, че е била отвлечена и жена.

" Обзети сме от суматоха и се молим горещо те бъдат освободени невредими ", добави ръководителят за Ройтерс. Полицията не е дала отговор на запитването на организацията за коментар във връзка станалото.

Отвличанията от учебни заведения в Нигерия са били стартирани от джихадистката формация " Боко Харам " с пленяването на над 200 девойки от девическо учебно заведение в Чибок, щата Борно, преди десетилетие, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР