Въоръжени мъже от палестинската групировка “Хамас взеха най-малко 200 заложници

...
Въоръжени мъже от палестинската групировка “Хамас взеха най-малко 200 заложници
Коментари Харесай

Заложниците на "Хамас" - бебета, деца и възрастни хора: Какво знаем досега?

Въоръжени мъже от палестинската формация “Хамас ” взеха минимум 200 заложници от 31 страни и убиха към 1400 души по време на нападенията от 7 октомври, оповестява Ройтерс.

Израел отговори, като удари Ивицата Газа с въздушни удари, убивайки хиляди. Целта на страната е да освободи заложниците, до момента в който унищожава “Хамас ”.

300 000 израелски бойци са ситуирани на границата с Газа и чакат разпореждане за започване на сухопътната интервенция

От началото на офанзивите Израел натрупа танкове и войски покрай Ивицата Газа се приготвя за пълномащабна атака.

Снимка: Ройтерс

Терористичната формация “Хамас ” допусна заложниците от Израел да бъдат разменени с почти 6000 палестинци, държани в израелски затвори.

Около 150 души бяха пленени, когато палестинската формация предприе изненадваща си офанзива на 7 октомври

През 2011 година Израел беше подложен на критика от свои жители за размяната на 1027 палестински пандизчии, с цел да бъде освободен единствено един израелски боец. Израел заяви, че блокадата няма да завърши, до момента в който не бъдат освободени израелските заложници. 

Колко са заложниците на “Хамас ”?

Около 200 души, измежду които 30 младежи, бебета и дребни деца, както и 20 души на възраст над 60 години, са държани в Газа, оповестиха израелските военни. 

Двете американки са били на посещаване при родственици в кибуц в Израел

“Хамас ” твърди, че има 200 заложници, а още 50 души са арестувани от други въоръжени групи. Според групировката повече от 20 заложници са били убити от израелските въздушни удари.

Снимка: Ройтерс Къде са те?

Израел счита, че заложниците са били отведени в Ивицата Газа, само че точното им местоположение към момента не е известно, което прави спасяването има доста комплицирано. 

Пропаганда или действителност е този видеоклип?

Според управляващите мнозина от заложниците евентуално са в тунелите на “Хамас ” под Газа.

Снимка: Ройтерс От къде са те?

Сред заложниците има хора от поне 31 страни, като доста от тях имат и израелско поданство.

Снимка: Ройтерс

Над 20 американци са в неопределеност, заяви във вторник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан. Той добави, че не може да каже какъв брой от тях са държани за заложници.

Снимка: Ройтерс

Тайланд заяви, че 17 от арестуваните са нейни жители. Осем души са германци, като половината са били хванати в кибуц, съгласно локални медии.

Президентът на Аржентина Алберто Фернандес сподели във видео диалог със фамилии, че 16 негови сънародници са арестувани.

Снимка: Ройтерс

Най-малко девет английски жители са били убити и седем са изчезнали, сподели представителят на премиера Риши Сунак. По време на пътешестване до Израел в четвъртък Сунак се срещна със фамилиите на двама от изчезналите, за които се счита, че са били взети за заложници и арестувани в Газа.

В тях се показва, че задачата е ''да се убият допустимо най-вече хора''

Франция не е показала тъкмо какъв брой са нейните жители, макар че се знае за седем, които са в неопределеност след офанзивите.

18-годишният Офир Енгел от Нидерландия също е бил похитен от кибуца Беери и отведен в Газа, съгласно холандското държавно управление.

Снимка: Ройтерс

Португалия съобщи, че допуска, че четирима португалски израелци, които са в неопределеност, са взети за заложници. Дафна Гаркович от Чили е била взета за заложници дружно с испанския си брачен партньор Иван Илараменди. Италия твърди, че двама нейни жители са изчезнали и се допуска, че са отвлечени.

Кокаинът за бедните се назовава Каптагон, а използването му те кара да извършваш зверства с лекост и равнодушие

Изданието The Wall Street Journal заяви по-рано тази седмица, че България може би има най-малко един жител, който да е пленник на терористичната организация. Изданието показва, че България не е в листата, само че нейното държавно управление мощно подозира, че най-малко един жител е бил похитен. Българските управляващи обявиха, че няма доказана информация за български пленник в Газа.

Въоръженото крило на " Хамас " съобщи на 16 октомври, че отвлечените неизраелци са " посетители ", които ще бъдат освободени, " когато събитията на място разрешават ".

''Обади се на майка си преди да я отведат'', споделил чиновник

Късно нощес „ Хамас “ пусна майка и щерка от Съединени американски щати, държани като заложници в Газа. Това бяха първите освободени пленници.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назначи пенсионирания военачалник Гал Хирш за координатор на Израел по заложниците и изчезналите лица.

Досега информацията беше за 155 пленени

Катарски медиатори оповестиха, че са се пробвали да договорят независимост на израелските дами и деца, хванати от “Хамас ”, в подмяна на освобождението на 36 палестински дами и деца от израелските затвори. Досега обаче няма информация, че може да се стигне до договорка.

Турция също договаря с “Хамас ”, с цел да обезпечи освобождението на чужденци, цивилни и деца, сподели външният министър Хакан Фидан във вторник.

Към момента няма данни за пленник от България

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че администрацията му „ работи “, с цел да откри американски заложници, държани от “Хамас ”. Съединени американски щати изпратиха дребен екип от сили за специфични интервенции в Израел, с цел да оказват помощ с разузнаване и обмисляне на всевъзможни възможни интервенции за избавяне на заложниците.

Англия заяви, че държавното управление беседва с сътрудници в района, с цел да се опита да помогне за връщането на заложниците.

По последни данни на израелското външно министерство 199 жители са били отвлечени

Властите в Аржентина също договарят с израелските разследващи сили за разкриване на аржентинските заложници.

Германия стартира следствие против членове на “Хамас ” за хипотетично ликвидиране и взимане на заложници.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР