Въоръжени бунтовници са искали да отвлекат бебето, родено под развалините

...
Въоръжени бунтовници са искали да отвлекат бебето, родено под развалините
Коментари Харесай

Въоръжени бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия

Въоръжени бунтовници са желали да отвлекат бебето, родено под руините на дома си след разрушителното земетресение в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права заяви, че през последните 48 часа подкрепяни от Турция бунтовници са се пробвали да отвлекат три пъти новороденото момиченце, което е едвам на една седмица.

Според правозащитната организация бунтовниците, които управляват региона на град Африн, са нахлули в болничното заведение, където се намира бебето, и са нападнали шефа Халид Атие и личния състав на болничното заведение.

" Здравето ми е наред, а детето е в сигурност, в съвършено здраве е ", сподели Атие.

Той добави, че момиченцето не е предадено на никого, нито е осиновено.

" В момента тя е в болничното заведение, а с нейния случай се занимават правосъдните управляващи и прокуратурата ", сподели шефът на болничното заведение.

По думите на ръководителя на сирийската правозащитна организация Рами Абдел Рахман казусът с роденото под руините момиченце се употребява от всички страни. Потенциалната опция да се завоюват пари от него кара хората да желаят доста да го вземат, само че не от филантропични съображения, уточни Рахман.

Вече са получени няколко молби от разнообразни организации, които оферират милиони долари за осиновяване на бебето, заяви той.

Няколко сирийски държавни чиновници, представящи се за търговци от Дамаск, също се пробвали да осиновят момиченцето от името на благотворителна организация.

По-късно е открито, че тази организация е обвързвана с Асма ал Асад, брачната половинка на сирийския президент Башар ал Асад.

За Ая, по този начин нареченото " бебе знамение ", се счита, че е било родено под руините, откакто опустошителното земетресение предходната седмица унищожи дома ѝ в Северна Сирия.

Директорът на болничното заведение Атие е поел грижите за бебето, а брачната половинка му, майка на две деца, почнала да го кърми.

Според избавителните екипи майката на Ая е починала под руините малко след раждането. Нейният татко и четиримата ѝ братя и сестри също са починали при бедствието.

Семейството е живеело в град Африн покрай турската граница, който е бил мощно обиден от земетресенията. Преди това те са избягали от провинция Дейр аз Зор в Източна Сирия.

Името Ая е обещано на момиченцето от болничния личен състав.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР