Въоръжена група от Гражданите на райха са планирали преврат в

...
Въоръжена група от Гражданите на райха са планирали преврат в
Коментари Харесай

Гражданите на райха, хората зад готвения преврат в Германия, имат над 16 000 поддръжници

Въоръжена група от " Гражданите на райха " са възнамерявали прелом в Германия, оповестиха през днешния ден управляващите във федералната република.

В Германия са задържани 25 членове на " Граждани на райха " (Reichsbuerger). Един арест е осъществен в Австрия и още един – в Италия.

Задържаните са обвинени в подготовка за принудително навлизане на въоръжена група в немския Бундестаг.

Кои са Reichsbuerger и за какво са рискови?
Движението поражда през 80-те години на ХХ век в Германия, а разследващите данни сочат, че към 2017 година има над 16 000 поддръжници.

Те се самоопределят за жители на Германския райх - това е името на монархическа Германия преди 1918 година, на по този начин наречената Ваймарска република през 1919-1933 година и на нацистка Германия.

" Гражданите на райха " настояват, че конституцията на Германия отпреди Втората международна война в никакъв случай не е била отменяна по надлежния ред и че образуването на Федерална република Германия през 1949 година и по-късно на обединена Германия през 1990 година в никакъв случай не е било годно. За тях към момента са годни границите на Третия райх от 1937 година.

" Гражданите на райха " не признават институциите в модерна Германия, не се подчиняват на полицията, не заплащат налози и подменят номерата на колите си.

Радикалното им крило планува и насилствени дейности за реализиране на задачите на организацията.

Собствени " държавни територии " и паспорти
Основните кафези на движението са в провинциите Бранденбург, Мекленбург-Предна Померания и Бавария.

През последните 10 години деятели на движението са провъзгласявали свои лични " държавни територии ", които назовават " Втори немски райх ", " Свободна страна Прусия " или " Княжество Германия ".

Те дори си набират " персонални документи " - паспорти и шофьорски книжки, издавани от въпросните " държавни територии ".

Сред последователите на придвижването има и доста десни популисти, хора с антисемитски и нацистки възгледи, отбелязва Дойче веле.

Известни са редица случаи как  " Гражданите на райха " заливат локалните управляващи със правосъдни искове и обжалвания на платежни нареждания. А управляващите са задължени да преглеждат всяка подадена тъжба, без значение от наличието ѝ.

Много кметове стачкуват, тъй като тези хора основават непотребна работа на общинските чиновници, които нерядко са подложени на вербални и даже физически офанзиви. Често хора от придвижването снимат тези набези и ги качват в интернет.

В Хьокстер, Северен Рейн-Вестфалия, група от " Свободна страна Прусия " преди години се опита да сътвори лични сили за сигурност с оръжия от чужбина.

Общи хрумвания с QAnon 
Според прокуратурата членовете на разрушената през днешния ден група споделят и редица хрумвания на придвижването QAnon – крайнодясна тайна организация, основана в Съединени американски щати.

Те са твърдо уверени, че Германия сега се ръководи от членове на така наречен дълбока страна и за " освобождението " на страната е нужна незабавна интервенция на " Алианса " – скрито сдружение с техническо превъзходство над " дълбокото " управление, което да включва държавни управления, разузнавания и военни от разнообразни страни, измежду които Русия и Съединени американски щати.

" Ще загинат хора "
Сформирана не по-късно от края на 2021 година, разрушената през днешния ден клетка на  " Гражданите на райха " е имала за цел " да преобърне държавния ред в Германия и да го замести с някаква лична форма на страна " – план, който би могло да бъде сбъднат единствено " посредством потребление на военни и насилствени средства против представителите на страната ", оповестиха от немската прокуратура.

Разработвайки своя план, мрежата " осъзнавала, че ще загинат хора " – " промеждутъчен стадий, считан за нужен " с оглед " смяна на системата ".

" Гражданите на райха " са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага, да извадят от строя електроснабдителната мрежа в Германия, с цел да провокират обстановка, сходна на революция, както и да смъкват държавното управление, с цел да поемат властта. Още преди момента на „ завземането “ е трябвало да бъде образуван и екип от министри.

 

Източник: Оффнюз

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР