Израелските сили убиха палестински мъж по време на нападение в окупирания Западен бряг

...
Въоръжен палестински боец ​​е бил застрелян от израелските сили по
Коментари Харесай

Въоръжен палестински боец ​​е бил застрелян от израелските сили по време на нападение на село близо до окупирания град Наблус на Западния бряг, съобщи палестинското министерство на здравеопазването.< /p>

27-годишният Амир Ахмад Халифа беше прострелян в главата и в гърба, след като израелски войници нахлуха в село Зауата, западно от Наблус.

Той беше преместен в болницата, където по-късно беше обявен за мъртъв.

Бригадите на мъчениците от Ал-Акса, въоръжена група, свързана с партията Фатах, обяви Халифа, който беше жител на бежанския лагер Ейн Бейт ал-Ма, за свой член.

Превод: Отразяване в пресата: „Младият мъж Амир Халифа от бежанския лагер Ейн [Бейт ал-Ма] беше убит след нараняване от израелски куршуми в района Зауата, западно от Наблус.“

Израелската армия каза, че заподозрян палестинец е стрелял по нейните войски по време на „антитерористична дейност“ в Наблус, като добави, че „попаденията са идентифицирани“.

Говорейки с новинарската агенция AFP, член на семейството, пожелал анонимност от съображения за сигурност, каза, че Халифа е „издирван от израелските сили в продължение на две години и е отказал да се предаде.“

Във вторник израелските сили взривиха дома на палестинец, който според твърденията е убил двама заселници миналия февруари.

Последното насилие в окупирания Западен бряг е продължение на почти всяка нощ нахлувания на Израел в палестински градове, което съответства на възхода на въоръжени палестински групи в окупирания Западен бряг.

Повече от 200 палестинци са били убити от Израел от началото на годината, като ООН предупреди, че 2023 г. е на път да бъде най-смъртоносната година за палестинците, откакто започна да регистрира смъртни случаи.

Поне 27 души бяха убити при палестински атаки срещу израелци тази година.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР