Въоръжен нахлу в българския културен клуб в Охрид Цар Борис

...
Въоръжен нахлу в българския културен клуб в Охрид Цар Борис
Коментари Харесай

Въоръжен мъж нахлу в българския клуб в Охрид с крясъци „фашисти“

Въоръжен нахлу в българския културен клуб в Охрид „ Цар Борис III ”, открит преди броени дни.

Мъжът, който е македонски жител, е нанесъл вреди по постройката - счупил табелата и витрините. Крещял " Българи фашисти " , съобщи .

В момента на нападението в клуба били създателите му. Те не са се поддали на провокацията и не са отвърнали на експанзията . На мястото бързо пристигнали служители на реда и спрели нападателя. Не е ясно дали той е арестуван.

Информацията за откриването на клуба предходната седмица още веднъж разпали пристрастеностите в западната ни съседка. От опозиционната партия „ Левица ” призоваха за митинг по време на откриването. подобен в реалност се състоя. Недоволни хвърляха яйца и камъни по постройката и скандираха: „ Българи татари и фашисти ”. Демонстрацията беше подкрепена персонално от водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Часове преди откриването на клуба депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски заяви, че незабавно ще внесе в Народното събрание „ проектозакон, забраняващ създаването и регистрирането на сдружения, които имат директна връзка с Третия Райх и фашисткия режим ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР